Nikolić 'otkrio' zašto neće doći u Zagreb na inauguraciju

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić izjavio je u intervjuu da 15.

11.2.2015.
19:46
VOYO logo

"Ne pokazujem ni snagu ni junaštvo što 15. veljače neću biti u Zagrebu. Nemam dilemu da je 16. ili 14. ali 15. veljače je dan državnosti Srbije", istaknuo je Tomislav Nikolić za beogradski tjednik Novi magazin.

Srbijanski je predsjednik naveo da će na Dan državnosti Srbije položiti vijenac na grob Neznanom junaku na Avali, otkriti bistu Sokolov pogled na Domu Vojske, kao i da tog dana uručuje odličja zaslužnim građanima Srbije i nazoči prijamu u povodu tog državnog praznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želi dobrosusjedske odnose

"Svakako ne bih mogao ići u Zagreb, ali razmislio bih da li idem ukoliko bi to bilo nekog drugog dana", rekao je Nikolić dodajući kako želi dobrosusjedske odnose Srbije i Hrvatske.

"Ne bih se osvrtao na packe, nepristojnosti, vulgarnosti, drskosti koje su stizale iz Hrvatske od različitih ljudi ili ostale bez osude državnog vrha. Da se osvrćem trebao bih prestati razgovarati s Hrvatima, ali nije to interes srpskog i hrvatskog naroda i to treba shvatiti i novi predsjednik Hrvatske", veli Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ocjenio kako je svojedobno "bio dobar domaćin predsjedniku Josipoviću "izrazivši očekivanje da će dobiti poziv za posjet Hrvatskoj.

'Ako nastavimo s ratovima, teško se možemo pomiriti'

"Ako nastavimo s ratovima, a rat u Hrvatskoj se vodi i danas, teško se možemo pomiriti. Kod nas je drugačije, Srbija se oslobodila ratova iako je primila mnogo prognanih, mnogo onih kojima je tamo netko poginuo. Posao i vlade i predsjednika je da ne postoji više stereotip o Srbiji, da Srbiju gledaju kroz ono što radimo", rekao je Nikolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit što očekuje nakon presude Međunarodnog suda pravde da tijekom rata u Hrvatskoj ni Srbija niti Hrvatska nisu počinile genocid, Nikolić je odgovorio da je "sud odlučio kako je odlučio".

On je rekao da Međunarodni sud donosi "odluke kako hoće, jer iznad njih nema nikog više".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikolić je isto tako izjavio da s dužnosti predsjednika Srbije ne namjerava otići prije istjeka mandata i da su priče o predsjedničkim izborima neutemeljene.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo