NIKAD UKINUTE: / Dvadesetak bivših saborskih zastupnika traži financijske povlastice

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
14.1.2016.
9:01
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

Dok se novi zastupnici pripremaju za rad u Saboru, dio onih starih koji bi si trebali pronaći nova zaposlenja iskoristit će mogućnost koja je prema najavama Milanovićeve vlade trebala biti izmijenjena, ali nije - koristit će punu plaću idućih šest mjeseci, a potom još šest pola te plaće. Za ostvarenje te saborske povlastice stiglo je 20-ak zahtjeva, a među njima je primjerice i onaj bivšeg laburista i poslije nezavisnog zastupnika Branka Vukšića. Iz Sabora ne otkrivaju druga imena, ali ističu i da zahtjevi još nisu riješeni, piše HRT.

Josipović najavio da se vraća na fakultet, pa ipak 6 mjeseci koristio povlasticu

No, nisu samo saborski zastupnici oni koji koriste te povlasticu, koriste je i zaposlenici u Uredu predsjednika. Pa ju je primjerice koristio i sam Ivo Josipović, koji je isprava govorio da to neće učiniti jer se odmah vraća na fakultet. Do 18. veljače povlasticu na pola plaće koriste i njegovi suradnici Zrinka Vrabec Mojzeš, Zlatko Gareljić, Saša Perković i Danja Šilović Karić. Bivšoj pak savjetnici za gospodarska pitanja Tamari Obradović-Mazal naknada će se prestati isplaćivati krajem ovog mjeseca, dok će je dužnosnici Milodrag Pralas i Sandra Krvavica primati još nekoliko mjeseci, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Most obećao

Podsjetimo, i članovi Mosta u svojoj su predizbornoj kampanji najavljivali ukidanje povlastica političarima. Nakon izbora su najavili kako će odmah tražiti smanjenje saborskih plaća.

Image
MOST NAJAVIO IDUĆE KORAKE: /

"Krećemo od sebe, smanjit ćemo saborske plaće"

Image
MOST NAJAVIO IDUĆE KORAKE: /

"Krećemo od sebe, smanjit ćemo saborske plaće"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo