IZ STOŽERA ANKE MRAK TARITAŠ: / Vesna Pusić: 'Izlazne ankete pokazuju da je vrlo tijesno, sve je u okviru statističke pogreške'

Image
Foto: Net.hr/PIXELL
4.6.2017.
19:13
Net.hr/PIXELL
VOYO logo

ANKA MRAK TARITAŠ VEĆ SAD ZADOVOLJNA: 'Doći gospodinu Bandiću na ovako malu razliku je velik uspjeh'

Image
ANKA MRAK TARITAŠ VEĆ SAD ZADOVOLJNA: /

'Doći gospodinu Bandiću na ovako malu razliku je veliki uspjeh'

Image
ANKA MRAK TARITAŠ VEĆ SAD ZADOVOLJNA: /

'Doći gospodinu Bandiću na ovako malu razliku je veliki uspjeh'

U 19 sati zatvorena su birališta diljem Hrvatske, a prema izlaznim anketama koje je objavila Nova TV u iznimno tijesnoj utrci vodi dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić s 51,43% dok je njegova protukandidatkinja, Anka Mrak Taritaš, prema izlaznim anketama, dobila je 48,57% glasova birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanu Bandiću se u posljednjih 16 godina, koliko je na vlasti, nitko do sada nije uspio ovako približiti. U izbornom stožeru Anke Mrak Taritaš još uvijek se nadaju da će njihova kandidatkinja pobijediti te u grad Zagreb donijeti promjene.

'Iako bi mi draže bilo da je Anka Mrak Taritaš ispred Milana Bandića, izlazne ankete pokazuju da je vrlo tijesno, no sve je u okviru statističke pogreške. Stoga ćemo čekati da se zbroje svi glasovi i da dobijemo novu gradonačelnicu', rekla je Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Dodala je kako bi joj bilo draže da je više od trećine birača, koji imaju pravo glasa, izašlo na drugi krug izbora u gradu Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Polovica od tih birača odlučit će o osobi koja će sljedeće četiri godine voditi Zagreb, tko god pobijedi bilo bi mnogo snažnije da ima veći legitimitet od tih 15 - 16% od ukupnog broja birača. Nakon dugo vremena imamo odličnu kadidatkinu koja je odlična za taj posao, no očito je da to nije motiviralo ljude da dođemo do onih brojeva koje dobivamo na parlamentarnim izborima', poručila je Pusić.

Naši reporteri javljaju kako je u izbornom stožeru Anke Mrak Taritaš još uvijek mirno te kako se nadaju da je ovih 2,8% zaostatka pred Milanom Bandićem, riječ o statističkoj pogrešci koja će na kraju ići u korist njihove kandidatkinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Statistička pogreška izlaznih anketa iznosi +/- 1,6%.

Moguća koalicija s HDZ-om otežala kampanju

Goran Beus Richemberg, koji se nalazi u izbornom stožeru Anke Mrak Taritaš, kazao je kako su informacije koje posljednjih nekoliko dana ispunjavaju medijski prostor, a koje kažu kako postoji mogućnost koaliranja HNS-a s HDZ-om, sigurno otežale kampanju Anke Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je uvelo stanovitu pomutnju kod dijela birača. Jasno je da je ta informacija pokolebala dio birača koji nisu vjerovali svemu što smo mi govorili ovo cijelo vrijeme, te su na kraju ostali kod kuće. Anka je jako dobro i vrlo jasno artikulirala svoju poruku i nakon punih 16 godina uspjela dovesti u pitanje jednog čovjeka i njegov stil vođenja. U gradu Zagrebu građani su došli u situaciju gdje više ne vjeruju da su promjene moguće', poručio je.

Rezultate izbornih anketa komentirao je i SDP-ov Rajko Ostojić koji je kazao kako je uvjeren da će Zagreb dobiti gradonačelnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo