NIKAD NAPETIJA ZAVRŠNICA MARATONA LAĐA: / Među uzvanicima niz ministara, dva predsjednička kandidata, Bandić, ali ne i Predsjednica

Image

Na cilj 22.

10.8.2019.
22:39
VOYO logo

Natjecateljske ekipe su na autohtonim neretvanskim plovilima preveslale 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča. Dodjela nagrada, među kojima je i prijelazni Domagojev štit, održat će se u 21 sat.

Ovogodišnji 22. Maraton lađa počeo je u 17 sati ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 28 posada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača, te bubnjar i parićar odnosno kormilar.

Upućeniji u događanja oko maratona kažu da se ne pamti ovako težak i zahtjevan maraton s obzirom na konkurenciju tri prvoplasirane ekipe koje su jedna drugoj doslovno bile za petama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ploveći u posebnom brodu, natjecanje su pratili i ministar obrane Damir Krstičević posebni izaslanik premijera i predsjednice Republike Hrvatske, predsjednički kandidati Zoran Milanović i Dejan Kovač. Na posebnom su brodu bili i ministri Tomislav Ćorić, Vesna Bedeković, Mario Banožić, Josip Aladrović, Ivan Malenica i Marija Vučković te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prije starta, izaslanik predsjednika Vlade i predsjednice Republike ministar obrane Damir Krstičević je istaknuo da mu je drago da na ovogodišnjem maratonu lađa prvi puta sudjeluje i ekipa HRM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maraton lađa je natjecanje koje je postalo turistički brend Hrvatske", istaknuo je Krstičević. Ovim maratonom, dodao je, čuva se tradicija i identitet hrvatskog čovjeka u dolini Neretne. Ovaj maraton postao je nacionalni i kulturni spektakl i maraton promiče iste vrijednosti koje promiče i hrvatska vojska, rekao je ministar Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo