Bez suspenzije / Nijemci prijavili Vujovića jer su bili ljuti na slovenske žalbe: 'Naravno da je to odbijeno jer vlada sloboda govora'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Glasine koje su se najprije pojavile u njemačkim medijima bile su samo djelomice točne. Izbornik Slovenije neće biti suspendiran zbog ponašanja

17.1.2018.
23:18
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zapravo je Njemački rukomet savez, nezadovoljan što Slovenci ulažu žalbe na posljednju sudačku odluku iz njihove međusobno utakmice, prijavio Veselina Vujovića, krovna europska rukometna organizacija ocijenila je to kao neutemeljeno.

"EHF nema ništa s tim, nego se njemački savez naljutio što smo se mi žalili, pa su se Nijemci žalili EHF-u na moje ponašanje. To je odbijeno kao neosnovano, jer vlada sloboda govora i mišljenja. Ako netko kaže drugome da je glup, što ga treba suspendirati zbog toga? Moje mišljenje je moje mišljenje", podvukao je Vujović nakon utakmice s Crnom Gorom u kojoj je njegova momčad izborila drugi krug pobjedom 28:19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Slovenije prokomentirao je čudnovat epilog zagrebačke skupine C, u kojoj je prvo mjesto izborila Makedonija. "Rukometna mapa se mijenja, ali je jako čudno što europski prvak Njemačka nije pobijedila ni Sloveniju ni Makedoniju. Mislim da oni nisu slabiji, nego se rukomet u ovom dijelu Europe digao na višu razinu", istaknuo je slovenski izbornik.

Drugi krug u Varaždinu počinje u petak, a u skupini II ondje će uz Sloveniju igrati Makedonija, Njemačka, Španjolska, Danska i Češka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo