NIJEMCI DOLAZE NA MALA VRATA 3. MAJA? / Ponudu dalo i brodogradilište koje surađuje s njemačkom mornaricom

Image
Foto: Screenshot/YouTube

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić poručio je kako će oni inzistirati da oba brodogradilišta budu u paketu, ali da razmatraju sve opcije

26.1.2019.
16:28
Screenshot/YouTube
VOYO logo

Prema neslužbenim informacijama, riječki 3. maj dobio je ponudu konzorcija njemačkih tvrtki, predvođenih brodogradilištem Elsflether Werft iz Donje Saske, koji su izašli s ponudom za kupnju riječkog brodogradilišta, zajedno s tamošnjim pogonom tvornice motora, piše Novi list.

Atraktivniji ulagačima

O interesu njemačkih brodogradilišta najmanje se pričalo, te se zanimanje Nijemaca za riječko brodogradilište držalo u tajnosti. Naime, Elsflether je brodogradilište s dugom tradicijom, posluju već 102 godine, a posljednjih dvadesetak godina ne grade nove brodove već su se potpuno prebacili na remonte i konverzije trgovačkog brodovlja i jedrenjaka. Elsflether ima suradnju i s njemačkom mornaricom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kriteriji i uvjeti ponuda nisu precizno postavljeni, nije isključeno da su u Uljaniku do isteka roka zaprimili još neku ponudu koja se odnosi na riječko brodogradilište. Važan aspekt je i činjenica što potencijalni ulači smatraju 3. maj škverom koji bi mogao postati operabilan.

Image
PERNAROVO UPOZORENJE VLADI: /

'Brodogradilištu 3. maj prijeti sudbina Uljanika, nemojte reagirati tek kad se prestanu isplaćivati plaće'

Image
PERNAROVO UPOZORENJE VLADI: /

'Brodogradilištu 3. maj prijeti sudbina Uljanika, nemojte reagirati tek kad se prestanu isplaćivati plaće'

Potrebni im dodatni kapaciteti

Brodosplit je potvrdio za Novi list kako rade na ponudi, međutim u ovom trenutku ne zna se kakva će biti njihova ponuda. Vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak u ovom krugu nastupa zajedno s talijanskim Fincantierijem, no u kolikom će obujmu Talijani sudjelovati je nepoznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što se zna jest da zbog popunjene knjige narudžbi trebaju dodatne kapacitete za izrade sekcija, međutim teško je za očekivati kako će financijski i na druge načine participirati u restrukturiranju cijele Grupe.

Najave su bile pozitivne

"Mi ćemo inzistirati da oba brodogradilišta budu u paketu, to nam je primarni cilj, premda razmatramo sve opcije. Uljanik u Puli i 3. maj u Rijeci moraju opstati pod bilo kojim uvjetima", poručio je predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić koji je rekao da je do zatvaranja data-roomu u Uljaniku pristupilo šest tvrtki, da su usmene najave bile pozitivne, ali dodao je da ipak treba pričekati do samog kraja, da se vidi ozbiljnost tih mogućih ponuđača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulić je ujedno najavio da je jučer navečer, odmah po isteku roka, održana sjednica Nadzornog odbora, a u ponedjeljak će o rezultatima službeno izvijestiti ministra gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo