'hrvatska bruka' / Ni Srbi nas nisu štedili. Doček nazvali promocijom ustaštva usred Zagreba, a nisu tu stali

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL / Danas.hr

'Prednjačili su Mateo Kovačić i Dejan Lovren, a u centru pažnje bile su pjesme poput Pukni puško i Moja domovina. Prije četiri godine Mateo Kovačić se također dohvatio mikrofona i tada prvi put otpjevao pjesmu Pukni puško', piše portal Kurir

19.12.2022.
9:19
Sanjin Strukic/PIXSELL / Danas.hr
VOYO logo

Vatreni su se sinoć vratili u Zagreb nakon osvojenog trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Veliki doček organiziran je na Trgu bana Josipa Jelačića gdje ih je dočekalo 80.000 ljudi. I srpski mediji su pratili hrvatsku reprezentaciju te njihov doček u Hrvatsku. Naime, srpski mediji optužili su i iskritizirali hrvatske navijače i nogometaše za veličanje ustaštva te širenje mržnje prema Srbima.

"Hrvati su opet režirali skandal! Vatreni su napravili velik uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali džaba - pjesmom koja propagira ustaštvo sve su uprskali. Kao i prije četiri godine, ponovo su se Trgom bana Jelačića orile pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima. Prednjačili su Mateo Kovačić i Dejan Lovren, a u centru pažnje bile su pjesme poput Pukni puško i Moja domovina. Prije četiri godine Mateo Kovačić se također dohvatio mikrofona i tada prvi put otpjevao pjesmu Pukni puško" , piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naslovu na portalu Novosti piše: " Hrvatska bruka: Promocija ustaštva usred Zagreba! Susjedi slavili uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali ponovo pokazali mržnju prema Srbima".

"Oko 100 tisuća ljudi dočekalo je Vatrene. Kao i prije četiri godine orile su se pjesme Marka Perkovića Thompsona, koji propagira ustaštvo i mržnju prema Srbima", piše u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegraf se osvrnuo na šalu koja kruži društvenim mrežama. Naime, riječ je o prikazu aviona u kojem su hrvatski reprezentativci prelijetali preko Srbije, uz komentar da "Srbi nikad nisu bili bliže medalji". Navode i da je let hrvatskih reprezentativaca bio najpraćeniji u tim trenucima na Flight Radaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo