Ni samozapošljavanje 'ne pali' u ovom gradu-simbolu

Obrovac je odavno poznat po napuštenoj industrijskoj zoni, kao simbol najvećih investicijskih promašaja u Hrvatskoj.

3.12.2013.
6:46
VOYO logo

Obrovac je na samom hrvatskom vrhu po stopi nezaposlenosti od 33,1 posto, a slijede ga Beli Manastir i Imotski s 30,5 posto, javlja Dnevnik.hr.

Lokalna vlast uvjerava da se trude smanjiti nezaposlenost. "Učinili smo maksimalno što se tiče infrastrukture i što se tiče poticaja što grad može učiniti. Nijedan formalni korak s naše strane nije izostao. Ostalo je stvar investitora", kaže Ante Župan, gradonačelnik Obrovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Matić je pokušao sa samozapošljavanjem. Iako je politolog, vodi trgovinu stočne hrane. "Ušao sam u ovaj posao da bih riješio svoje egzistencijalne potrebe, no nisam uspio jer cijela zajednica ima visoku stopu nezaposlenosti i ljudi jednostavno nemaju novaca", kaže Ivan.

Cijeli članak pročitajte http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/neslavan-rekord-obrovac-ima-najvecu-stopu-nezaposlenosti-u-zemlji---313651.html. Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo