afera sms / Ni nakon osam mjeseci nema ključnog odgovora: Kako je Curić znao da se sprema uhićenje Varge?

Zbog curenja podataka zabrinut je i glavni državni odvjetnik

14.5.2019.
19:24
VOYO logo

Jesu li Varga i Curić doista planirali pratiti tko sve šalje mailove ministru Božinoviću i s kime komunicira, ne zna ni on sam.  

"Ja prije svega nemam saznanja jesu li istinite te informacije. Naravno da nisam imao saznanja, ja sam poprilično siguran da naš sigurnosni sustav funkcionira jako dobro", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjhih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

A je li to istina, trebali bi odgovoriti izvidi koje provodi policija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon desetak računala, mobitela i razne elektroničke opreme - Franji Vargi prošli tjedan oduzeto je još kompjutera i mobitela koje je imao u kući u Belišću. I to zbog sumnje da je upravo on odao tajne podatke Nacionalu. Radi se o transkriptima razgovora Milijana Brkića. 

No u osam mjeseci koliko je osnovan poseban policijski tim još nema ključnog odgovora - kako je Blaž Curić koji je kum Milijana Brkića i vozač ministra Tomislava Tolušića znao da se sprema uhićenje Franje Varge? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radna skupina je obavila niz provjera, niz  razgovora, poligafska testiranja i kao što sam rekao, vezano za curenje podataka, provode se izvidi", kazao je Nikola Milina, ravnatelj policije.

Zbog curenja podataka zabrinut je i glavni državni odvjetnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da sam zabrinut, naravno da smatram da je to nekorektno, a da ne kažem da je protivno odluci nadležnog državnog odvjetništva, pa samim time i oni koji to čine, čine kazneno djelo", kazao je Dražen Jelenić, glavni državni odvjetnik.

Jelenić tvrdi i kako nije istina da su policija i tužiteljstvo u lošim odnosima, iako se baš na slučaju Brkić jasno vidjelo kako se razilaze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Nadležna policijska ustrojstvena jedinica, to je PNUSKOK, provodi kriminalističko istraživanje. U trenutku kad u tom krim istraživanju utvrdi činjenice koje upućuju na osnovanu sumnju da je počinjeno kazbneno djelo tada je dužna i to čini, podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu", kazao je Jelenić dodajući da je suradnja policije i tužiteljstva odlična.

Hoće li se odlična suradnja i nastaviti vidjet ćemo nakon odluke osječkog tužiteljstva.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo