NEZAVISNI PREDSJEDNIČKI KANDIDAT DEJAN KOVAČ: / 'Znam koji je naš najveći problem, podržite uvođenje novog registra'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
5.11.2019.
14:48
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Nezavisni predsjednički kandidat Dejan Kovač ocijenio je u utorak da je zlouporaba javnih ovlasti jedan od najvećih problema Hrvatske pa je pozvao sve predsjedničke kandidate da podrže inicijativu za uvođenjem registra o zlouporabama.

Kovač je na konferenciji za novinare kao primjer zlouporabe javnih ovlasti naveo to što se prikupljanje poreza strogo kontrolira, ali se ne vodi evidencija o načinu trošenja tog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije jedini primjer zlouporabe javnih ovlasti, već se ona proteže i na zapošljavanja, dodjelu subvencija i poticaja, pogodovanja u javnim nabavama, kao i predstečajnim nagodbama", ustvrdio je.

'Svjedoci smo svakodnevnog pritiska'

Rješenje za uspješnu borbu protiv korupcije je uvođenje registra zlouporabe javnih ovlasti za političare, kaže Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je kako bi uvođenje takvog registra pomoglo javnosti u objektivnom informiranju, što je ujedno prvi korak iz njegova programa za borbu protiv korupcije.

"Svjedoci smo svakodnevnog pritiska na temeljni stup hrvatskog društva, porezne obveznike, koje država u slučaju tržišnog neuspjeha stavlja na tzv. stup srama, dok u isto vrijeme zlouporaba javnih ovlasti nije nigdje evidentirana", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je dodao kako institucije ne odrađuju svoj posao, pa su jedini koji vode brigu o zlouporabi javnih ovlasti mediji. "Postavlja se pitanje ravnopravnosti građana, jer oni koji plaćaju porez moraju znati kako se taj novac troši", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo