GRBIN JE U VELIKOJ ZABLUDI? / Nezavisna gradska vijećnica s liste SDP-a napušta stranku: 'Vidjela sam kako se ljud kolju. To što sam za doživjela totalno mi je neprihvatljivo'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

'Ne želim da se međustranačka lobiranja prelijevaju na moj rad u Skupštini i da budem meta prepucavanja', poručila je Dina Vasić

18.9.2022.
9:53
Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

Iako šef SDP-a Peđa Grbin pokušava uvjeriti sebe i javnost kako je izbacivanjem predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca iz SDP-a preuzeo kontrolu, to je naprosto daleko od stvarnosti, piše u nedjelju Jutarnji list.

Dina Vasić, ekonomistica i nezavisna gradska vijećnica, koja je na SDP-ovoj listi lani na izborima bila istaknuta kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Joška Klisovića, napušta Klub SDP-a u zagrebačkoj Skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svim članovima poslala je informaciju da se od 19. rujna "razdružuje" s Klubom zbog ogromnih podjela i neslaganja s odnosima u Klubu i s partnerima, ali da će i dalje podržavati sve dobre politike. Informacija će od ponedjeljka biti i formalno proslijeđena skupštinskim službama.

Image
'DEDA DANE' I TRGOVCI PLINOM /

Grbin progovorio o razlogu izbacivanja Gotovca, ali Plenkovića danas nije htio komentirati: 'To se ne radi'

Image
'DEDA DANE' I TRGOVCI PLINOM /

Grbin progovorio o razlogu izbacivanja Gotovca, ali Plenkovića danas nije htio komentirati: 'To se ne radi'

Što je bio triger?

"Sve dobre politike i dalje ću podržavati, a prijedloge s kojima se ne slažem svakako ću dobro analizirati, i, kao i do sada, glasati prema vlastitim uvjerenjima", riječi su kojima se oprostila od svojih kolega, a za Jutarnji list je pojasnila što joj je bio triger za raskid odnosa sa SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do prije petnaest mjeseci nisam bila u politici, a ono što sam za to vrijeme doživjela, vidjela kako se ljudi kolju, totalno mi je neprihvatljivo. Ne želim da se međustranačka lobiranja prelijevaju na moj rad u Skupštini i da budem meta prepucavanja. Neprihvatljivo mi je da se razbija stranačka struktura; da se dogovorimo oko glasanja u određenom smjeru i da se to ne poštuje te da na koncu ne bi bio kažnjen onaj koji odluku nije poštivao nego onaj tko ju je stavio na glasanje", kaže Vasić.

Pojašnjava da su se s Gotovcem dogovorili da će biti suzdržani oko zaduženja Grada Zagreba, ali su se članovi na to oglušili, piše novinarka Jutarnjeg lista Željka Godeč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo