INICIJATIVA ZA JAKUŠEVEC / Nezadovoljni građani prosvjedovali u Zagrebu zbog Jakuševca: 'Situacija je eskalirala'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Okupljeni traže i zatvaranje Mjesnog odbora Jakuševec jer, poručuju, djeluje suprotno interesima građana. Ne organiziraju se, kažu, tribine, nema komunikacije, postupanja te se ignoriraju prijedlozi građana

10.11.2022.
10:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Građani su nezadovoljni nesnosnim smradom u okolici odlagališta otpada. Da se biootpad vozi na vrh odlagališta i ostavlja se preko noći, a da se pritom ne zatrpa zemljom, poručila je Renata Bedeković iz Udruge Eko tišina.

"Nesnosan smrad. Peče vas za grlo, ide na povraćanje, to više ne možemo trpjeti", kazala je Bedeković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smrad koji se posljednjih tjedana širi dijelom Zagreba alarmira da je situacija eskalirala. Tražimo da Grad gospodari otpadom i postupa u skladu s mogućnostima", kazao je Josip Pavlović iz Udruge Ekologija grada. Rekao je i to da je došlo do potpunog raspada sistema glede gospodarenja otpadom.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Da se gradonačelnik hvali povećanim odvajanjem otpada, a da nema sortirnice, kazala je Miljenka Ćurković, bivša zastupnica u Gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U vrijeme dok je Milan Bandić bio živ, na Jakuševcu je bilo osjetno više životinja, tako i svinja. Ako sad cijeli ovaj dio grada smrdi, a smrdi trećina grada, višestruko gore nego tada, nema logike da sada smrde samo svinje, kako to govori gradonačelnik", rekla je.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Okupljeni traže zatvaranje Mjesnog odbora Jakuševec jer, poručuju, djeluje suprotno interesima građana. Ne organiziraju se, kažu, tribine, nema komunikacije, postupanja te se ignoriraju prijedlozi građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže i prestanak rada otvorenog kompostišta unutar Deponija te prestanak dovoza biootpada i nezakonitog odlaganja na deponij. Odvoz novonastalog biootpada treba prepustiti privatnom oporabitelju, poručuju.

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Žele i prestanak rada drobilice za građevinski otpad unutar deponija i prestanak s radom drobilica za glomazni otpad na novoproširenom prostoru za skladištenje i obradu glomaznog otpada u Tišinskoj 71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potrebno je premještanje stacionarne drobilice građevinskog otpada na lokaciju ZC u Rakitju, a mobilnih na lokaciju starog kamenoloma Podsused. Potrebno je korištenje zaštitne ograde i sprinklera prilikom rada drobilica (na novim lokacijama) kako bi se smanjio utjecaj na okoliš, kao i izrada studije utjecaja na okoliš za navedene lokacije", poručuju.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo