OTKRIVEN I UZROK? / Nevrijeme potpuno uništilo vrtić: 'Dolazili su, plakali i pitali za svoje radove, ali jedna stvar je velika sreća u nesreći'

Načelnik općine je rekao da se već dogovara smještaj djece kako bi od ponedjeljka mogli nastaviti pohađati vrtić

13.5.2023.
20:36
VOYO logo

Snažno nevrijeme u petak je pogodilo područje općina Mikleuš i Čačinci, gdje je padala i tuča. Zbog kiše su u Čačincima poplavljeni dječji vrtić.

Image
VODA JE DOŠLA DO STROPA /

Pogledajte kako izgleda nov vrtić u Slavoniji nakon silovitog nevremena s tučom: Uloženi su milijuni, a u trenu je sve uništeno

Image
VODA JE DOŠLA DO STROPA /

Pogledajte kako izgleda nov vrtić u Slavoniji nakon silovitog nevremena s tučom: Uloženi su milijuni, a u trenu je sve uništeno

U vrtiću koji je otvoren prije godinu i pol dana i u kojega je uloženo više od šest milijuna kuna, voda je sezala do stropa. Srećom, oko 16 sati kad je počelo nevrijeme., u vrtiću gotovo da nije bilo djece jer su u to vrijeme roditelji skupili zadnjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sreća u nesreći je što se nije dogodilo ranije kad su djeca spavala ili kada ih je bilo više u vrtiću. Mi smo izlazile van da spasimo sebe i samo smo na prozor gledale kako se voda raste", rekla je  za RTL Ana Krmpotić, ravnateljica Dječjeg vrtića Lipa u Čačincima, prenosi Danas.hr.

Kad je nevrijeme počelo, roditelji već skupili djecu

Voda je uništila praktički sve u novom vrtiću kojeg pohađa 72 djece, teško je uopće procijeniti kada će se djeca moći vratiti i koliko će stajati sanacija, ali šteta nije samo novčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Dolazili su kad je prošlo, kad je vrtić već tonuo. Plakali, pitali što će biti s njihovim radovima, igračkama. Prestrašno. Rekli smo da ćemo sve popraviti, pronaći i vratiti se ovdje", kazala je Krmpotić.

Urok premali odvod?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Danas.hr, načelnik općine tvrdi da problem nije u poziciji vrtića. ""Trebamo razgovarati o uzroku ovoga svega. Uzrok nije pozicija zgrade vrtića koja je u ovom dijelu Čačinaca, nego je ovdje uzrok jedino u premalom propustu ispod željezničke pruge na koju ukazujemo već izvjesno vrijeme i u suradnji s Hrvatskim željeznicama pokušavamo riješiti taj problem vrlo brzo", kazao je Alen Jurenac za RTL i dodao da su "prije nekoliko mjeseci razgovarali o toj temi.",

Jurenac je poručio da su se s ovnom školom dogovorili da 72 djece, koja pohađaju vrtić, budu smještena ondje. "Već radimo na tome da oni već od ponedjeljka mogu nastaviti pohađati vrtić. Molimo za razumijevanje sve roditelje, sve skrbnike da dok ne obnovimo vrtić, a nastojat ćemo to učiniti što je moguće prije, da zaista poštuju našu odluku da u ovim trenucima djeca budu smještena u osnovnu školu", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo