UPALJENI METEOALARMI / Snažno nevrijeme protutnjalo Zagrebom: 'Umrla sam od straha kad je puk'o grom!'

Državni hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi najavio je da nas u utorak očekuju sunčana razdoblja s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženi.

25.6.2024.
15:20
VOYO logo

Jaki pljusak praćen grmljavinom pogodio je Zagreb oko 15 sati. Čitateljica nam javlja da se odjenom sve zacrnjelo.

"Kao da je večer, morala sam upaliti svjetlo u stanu. A onda sam umrla od straha kad je puk'o grom!" rekla nam je Zagrepčanka koja živi u širem središtu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblačno i vjetrovito bilo je tijekom cijelog jutra, no vrijeme se posebno počelo pogoršavati poslije 14 sati kada se kiša iznenada počela spuštati nad glavni grad. Ponegdje su je pratile munje i grmljavina.

Ulice su u jednom trenutku zaplivale. Čitatelji su nam poslali video kako to izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni hidrometeorološki zavod u svojoj prognozi najavio je da nas u utorak očekuju sunčana razdoblja s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženi. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29 °C. U gorju nešto niža, a u Dalmaciji 31 °C.

Za gotovo cijelu Hrvatska upaljena su žuta upozorenja, što znači da je u tim regijama vrijeme potencijalno opasno. Zelena je ostala jedino Dubrovačka regija za koju nije izdano ni jedno upozorenje. S druge strane, na području Velebitskog kanala upaljeno je narančasto upozorenje, odnosno oprez na opasno vrijeme. Puhat će jaka, mjestimice vrlo jaka bura čiji udari mogu dosegnuti i brzinu od 100 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROMJENJIVO VRIJEME /

Kiša stigla u Zagreb, popalili se meteoalarmi za cijelu Hrvatsku

Image
PROMJENJIVO VRIJEME /

Kiša stigla u Zagreb, popalili se meteoalarmi za cijelu Hrvatsku

RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić najavio je da nas i u srijedu čekaju prilično nestabilne vremenske prilike na kopnu. Srećom, već u četvrtak slijedi postupno razvedravanje. Slično vrijedi i za more, gdje se od četvrtka očekuje obilje sunca. Temperatura za vikend bit će i viša od 30 stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon velikih vrućina oblačno s kišom, a negdje će biti i jakog vjetra

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo