STIGLO POGORŠANJE / Istru zapljusnula prljava kiša, munje parale nebo nad Kvarnerom: Sutra lošije vrijeme u cijeloj zemlji, a onda...

Image
Foto: Dusko Marusic/Pixsell

Pogoršanje vremena bi tijekom noći i jutra trebalo zahvatiti cijelu Hrvatsku

13.7.2021.
23:18
Dusko Marusic/Pixsell
VOYO logo

Kako su meteorolozi i najavili, krajnji zapad Hrvatske je u utorak navečer zahvatilo nevrijeme praćeno pljuskovima s grmljavinom. Portal Istramet javlja da je kiše, pa i one "prljave sa saharskim pijeskom, bilo na zapadnoj obali Istre, a nad Kvarnerom su munje parale nebo.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, glavnina nevremena trebala bi zahvatiti zemlju u noći na srijedu te prijepodne. Tijekom dana će biti djelomično sunčano, a grmljavinska nevremena su prijepodne moguća na sjevernom Jadranu i gorju te u središnjim predjelima, a popodne mjestimice i u Slavoniji te na sjeveru Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, u Slavoniji prolazno sjeverozapadni, na Jadranu sjeverozapadni, na jugu i jugo, a popodne jugozapadni. Jutarnja temperatura kretat će se uglavnom između 17 i 22, na moru između 20 i 25 stupnjeva, dok bi popodne trebalo biti između 27 do 32 stupnja, a na istoku i viša.

Zbog najavljene kiše, za najveći dio Hrvatske izdano je žuto upozorenje. No, ono bi trebalo biti kratkog vijeka, jer već u četvrtak moguće pretežno sunčano vrijeme. No, naoblaka će se ponovno nadviti nad Hrvatskom u petak, kada bi moglo pasti i malo kiše, a u subotu su lokalni pljuskovi mogući diljem zemlje. I vrućina bi u tim danima trebala popustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo