PALA TEMPERATURA /

Tuča uništila plodove u Zagorju, oluja poharala Varaždin. Nevrijeme stiglo i u Dalmaciju

Image
Foto: Dalmacija Danas

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u nedjelju je zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena upalio narančasta upozorenja za pet regija

18.8.2024.
18:53
Dalmacija Danas
VOYO logo

Kao što meteorolozi najavljuju danima, u Hrvatsku je stigla promjena vremena.

Najnovije informacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je u nedjelju navečer otvoreno more srednjeg Jadrana, a potom se premjestilo nad otok Vis. I grad Vis i Komiža pogodio je snažni neverin.

Dolazak neverina bio je praćen padom temperature tako da se u Komiži temperatura u pola sata spustila sa 29 na 22 stupnja Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevera se širi i postupno približava krajnjem zapadu otoka Hvara, a približava se i splitskom području, piše Dalmacija Danas.

U Varaždinskoj županiji vjetar rušio stabla

Županijski centar Varaždin zaprimio je danas od 18.34 sati više dojava građana o posljedicama olujnog nevremena praćenog vjetrom na području Varaždinske županije.

Dojave su zaprimljene su iz naselja Salinovec, Varaždin Breg, Gornji i Donji Kućan, Poljana Biškupečka, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Donji Kneginec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je vremenska prognoza i najavila, nedjeljno predvečerje donijelo nam je pljuskove, jak vjetar, a, nažalost, u nekim krajevima Varaždinske županije pala je i tuča, piše Varaždinski.

Olujni vjetar na nekim je mjestima potrgao znakove, srušio stabla, čak je prevrnut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo na udaru Zagorje

Hrvatsko zagorje bilo je prvo na udaru. Kako javlja Zagorje.com, tuča je padala na području Podgore, Krapine, Mokrica, Krušljevog Sela, Lepoglave. Na nekim mjestima uništila je i plodove.

Nebo iznad Zagreba se smračilo, a u nekim dijelovima grada počela je padati kiša.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u nedjelju je zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena upalio narančasta upozorenja za pet regija. Naša meteorologinja Tanja Renko upozorila je da se i u ponedjeljak očekuju pljuskovi s kojima može pasti i više od 60 litara po četvornom metru. Promjenjivo će biti i u utorak, dok bi se sunčana razdoblja trebala vratiti oko srijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ravnatelj DHMZ-a otkrio što nas čeka nakon toplinskog vala

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo