Nevjerojatno koliko ljudi jedva krpa kraj s krajem

Oko 35 posto kućanstava u Hrvatskoj očekuje pogoršanje životnih uvjeta u sljedećih godinu dana. Samo za rijetke situacija nije tako crna.

14.12.2011.
15:28
VOYO logo

No, 44 posto kućanstava smatra da su ostali na istom, a za čak 47 posto kućanstava njihovo sadašnje financijsko stanje još je lošije nego prije godinu dana, pokazali su rezultati ovogodišnjeg četvrtog vala istraživanja GfK Barometra.

Čak 43 posto ispitanika tvrdi da jedva sastavlja kraj s krajem te da jedva preživljavaju mjesec. Njih 9 posto ustvrdilo je kako su prisiljeni trošiti ušteđeno, a 8 posto tvrdi da se mora zaduživati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, još ima onih koji su optimistični kada je u pitanju godina pred nama. Oko 15 posto kućanstava se nada da će im financijska situacija biti barem malo bolja. Oko 45 posto kućanstava procjenjuje da će ona ostati približno ista, a čak 35 posto kućanstava ocjenjuje da će im biti još lošije.

Onih koji spajaju kraj s krajem najviše je u Slavoniji

Lošije stanje financija u ovoj godini najviše ističu u Lici, Kordunu, Banovini (52 posto) te Slavoniji (55 posto). Oko 49 posto ispitanika s tog područja pesimistično je i kada je u pitanju naredna godina te smatraju kako se ništa neće promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kućanstva koja jedva spajaju kraj s krajem najviše su zastupljena u Slavoniji (60 posto), a najmanje u Zagrebu (34 posto). Ipak, u Zagrebu je i najviše onih koji tvrde kako moraju smanjivati postojeću štednju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo