snalažljivi 12-godišnjak / Nevjerojatni detalji o dječaku koji je upao u bunar: 'Podigao je obje ruke u zrak kako bi izbjegao udarce i sam zvao 112'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

'Praktički je poput svijeće upao u vodu koja mu je bila do pojasa. Sreća što je bilo toliko vode jer bi u suprotnome slomio noge'

28.11.2017.
7:51
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Zahvaljujući vlastitoj snalažljivosti, ali i spletu niza sretnih okolnosti 12-godišnji dječak iz Petrijevaca nedaleko od Valpova preživio je prošli petak pad u devet metara dubok bunar promjera 80 centimetara. Štoviše, pripadnici lokalnoga DVD-a izvukli su ga iz bunara sa samo jednom jedinom ogrebotinom na laktu, piše Jutarnji list.

"Nevjerojatno je kako se odlično snašao u toj iznenadnoj i šokantnoj situaciji. Vjerujem da tako ne bi postupile ni neke starije osobe. Naime, čim je propao kroz ploču i počeo padati, podigao je obje ruke u zrak kako bi izbjegao udarce o cigle kojima je bunar ozidan i praktički poput svijeće upao u vodu koja mu je bila do pojasa. Sreća što je bilo toliko vode jer bi u suprotnome slomio noge. Koliko je bio priseban, potvrđuje i to što je odmah izvadio mobitel iz džepa da nazove 112, ali nije imao signala pa je rekao prijateljima da odu po pomoć", ispričala je Jutarnjem listu osoba upućena u događaj. Dječakova obitelj, naime, nije htjela o tome razgovarati s nama. Poručili su samo da su neizmjerno zahvalni DVD-u Petrijevci i Hitnoj pomoći na brzoj intervenciji i spašavanju njihova sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Dječak upao u devet metara duboki bunar, spašen zahvaljujući brzoj reakciji vršnjaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12-godišnjak se nakon izlaska iz bunara smijao i bio dobro raspoložen, posebno kada su spomenuli da je dobro što nije dobio hipotermiju jer je o njoj upoznat putem dokumentaraca koje rado gleda na TV-u. Iz bolnice su ga vrlo brzo otpustili, nije bilo potrebe ni za RTG snimanjem jer je imao samo ogrebotinu. Prije odlaska morao je samo napraviti pet sklekova kako bi se liječnik uvjerio da je u dobroj formi, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo