POŠTA SE ZAIGRALA / Nevjerojatna greška: Ako ste kupili ovu poštansku marku za 3,10 kuna, sada vrijedi 1000 eura!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Hrvatska pošta u sklopu serije Znameniti Hrvati umjesto Sorkočevića greškom otisnula portret američkog predsjednika Thomasa Jeffersona

26.1.2019.
13:04
Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Sretnici koji su na kioscima ili u poštanskim uredima u Dalmaciji za 3,10 kuna kupili poštansku marku s likom koji je trebao predstavljati dubrovačkog skladatelja iz 18. stoljeća Luku Sorkočevića sada posjeduju filatelističku rijetkost koja je na nedavnim aukcijama dosegla cijenu od više tisuća eura. 

Naime, Hrvatska je pošta u sklopu serije Znameniti Hrvati umjesto Sorkočevića greškom otisnula portret američkog predsjednika Thomasa Jeffersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije izdavanja prodane 22 marke

"U seriji znameniti Hrvati iz 2015. godine izdane su tri marke: Josip Juraj Strossmayer, Ivan Supek i Luka Sorkočević. Kad je riječ o trećoj marci, onoj s motivom Luke Sorkočevića, dogodila se greška u dizajnu. Naime, umjesto njegova portreta na marci je otisnut portret Thomasa Jeffersona", kažu iz Hrvatske pošte. 

Pogrešku je HP uočio prije datuma izdanja, 21. travnja 2015. godine, međutim na području Dalmacije i prije datuma izdavanja već su prodane 22 marke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova marka nikada nije registrirana u Svjetskoj poštanskoj uniji tako da se i ne priznaje kao izdanje Hrvatske pošte. Ovakve pogreške iznimno su rijetke i ovo je jedni slučaj u kojem su marke s krivim otiskom dospjele u prodaju, piše Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo