PRIZNALI SU GREŠKU / Nevjerojatan gaf: HEP zbog informatičke greške građanima ratu struje naplaćivao i do 40 posto više

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Građane je dodatno prestrašila činjenica da su im uplatnice stigle najmanje dva dana nakon datuma dospijeća plaćanja, a nekima i po pet dana

2.3.2018.
16:28
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Dosta šokantne vijesti stižu iz Splita. Naime, u gradu pod Marjanom u problemu su se našli brojni građani kojima su ovih dana na kućne adrese napokon stigle dugo očekivane uplatnice za struju za predstojeće šestomjesečno razdoblje.

Kako Slobodna Dalmacija saznaje od svojih čitatelja, iznosi mjesečnih rata nekima su povećani od 10 pa do čak 40 posto u odnosu na svote s uplatnica za isto (proljetno) obračunsko razdoblje prošle godine. Potrošači su vidjeli i napomenu uz poslane komplete "računa" u kojoj se prvi put iz zagrebačkog sjedišta državne tvrtke "HEP Elektra", a ne više iz "Elektrodalmacije", navodi da su iznosi formirani na temelju prosječne prošlojesenske potrošnje, što je izazvalo dodatnu sablazan i zbunjenost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, građane je dodatno prestrašila činjenica da su im uplatnice stigle najmanje dva dana nakon datuma dospijeća plaćanja, a nekima i po pet dana. Stoga, dakle, dosta građane strahuje da će im sljedeći mjesec biti obračune i kamate iako za ništa nistu krivi.

Primjerice, jesenske rate za jednu tročlanu kaštelansku obitelj iznosile su po 600 kuna, čemu treba pridodati i "friško" pristiglu im razliku od 100 kuna za uplatu, dok na novim proljetnim uplatnicama stoji iznos od – 830 kuna. Splitsko tročlano kućanstvo lani je od veljače do kolovoza plaćalo po 390 kuna mjesečno, a sada bi trebali 520, što je za trećinu više, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, oko svega su se oglasili i iz HEP-a, a za sve krive informatičku pogrešku i obećavaju da će svim kupcima najkasnije idućeg tjedna dostaviti ispravljene akontacijske rate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo