mora platiti 1400 eura / Nevezan i bez položenog vozačkog ispita bježao policiji. Na sudu se pravdao riječima: 'Imam traume od njih'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija

Devetnaestogodišnjak nije položio vozački ispit, no unatoč tome, upravljao je autom iako su policijski službenici dali svjetlosne znakove da se zaustavi. Iako je mislio pobjeći, ipak je na kraju sve priznao i izrazio žaljenje

25.3.2023.
9:19
Milan Sabic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

U lipnju prošle godine, mladić u Velikoj Mlaki pobjegao je policijskoj potjeri u svome autu unatoč svjetlosnim signalima da zaustavi vozilo, a sada je sud donio presudu, piše Danica.hr.

Josip (19) je u lipnju nešto iza ponoći u svome golfu vozio kolnikom Zagrebačke ceste, a kad su mu policijski službenici dali svjetlosne signale da zaustavi vozilo, na to se oglušio i nastavio voziti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Josip te noći nije koristio sigurnosni pojas, a utvrđeno je i kako je upravljao motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Nakon uhićenja je sve priznao i objasnio zašto je bježao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONTROLA PARKINGA /

Policija provjeravala parkirna mjesta za invalide: Sankcionirano je 77 nepropisno parkiranih vozila

Image
KONTROLA PARKINGA /

Policija provjeravala parkirna mjesta za invalide: Sankcionirano je 77 nepropisno parkiranih vozila

"Oko ponoći sam zamijetio policijsko vozilo na kojem se upalilo plavo svjetlo. S obzirom da sam ranije imao vrlo neugodno iskustvo kad sam bio zaustavljan od strane policajaca i odveden za zadržavanje, od tog su mi događaja ostale traume", rekao je.

"Da, nisam imao položen vozački ispit i nisam bio vezan. Žao mi je, obećavam da se neće ponoviti”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac ga je proglasio krivim i kaznio s ukupno 1400 eura te mora platiti 70 eura troškova. Dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima na 9 mjeseci kad položi vozački.

Sudac mu je priznao žaljenje i kajanje zbog počinjenje prekršaja te obećanje da će ubuduće paziti, ali činjenicu da prekršajima nisu nastale štetne posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je sudac za počinjene prekršaje, umjesto kazni u propisanim iznosima, okrivljeniku izrekao kazne ispod propisanih posebnih minimuma kazni, jer smatra da se svrha kažnjavanja može postići i blažim kaznama od najmanje propisanih.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo