Nevenka Jurak optužila Karamarka za korupciju

U iskazu koji je istražiteljima dala 10.

6.2.2011.
22:54
VOYO logo

Prema iskazu Nevenke Jurak prvi dogovor 'pao' je još u vrijeme kad je na čelu MUP-a bio Ivica Kirin. Fimi Mediji tada je obećan posao s MUP-om, a kasnije je sklopljen posao vezan uz izradu spotova i emitiranja na televiziji i radiju.

"Ja sam o samoj cijeni usluga razgovarala s ministrom Kirinom i rekla sam mu da Ministarstvo ima pravo na 50% i 30% popusta prilikom emitiranja spotova. On mi je na to rekao da te popuste zanemarim, da ispostavim račun bez popusta, jer je stranci potreban novac te da novac predam stranci. Fimi-media je Ministarstvu ispostavila račune bez iskazanih popusta sukladno dogovoru s ministrom Kirinom", stoji u iskazu koji posjeduje redakcija Dnevnik.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom iskazu Jurak navodi kako je njena tvrtka i nakon Kirina, kada je ministar bio Berislav Rončević, potpisala ugovor s MUP-om. I Rončevića je upoznala s popustima, no on joj je rekao da s obzirom na njega povećaju broj emitiranja.

Priča se ponovila, kazala je, i za vrijeme Tomislava Karamarka, kada nije bio izrealiziran sav budžet namijenjen kampanji iz 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostalo je nerealizirano 2.5 milijarde kuna, tako da je Fimi media potpisala još jedan ugovor s Ministarstvom kojeg je sada potpisao ministar Karamarko. Djelatnica Fimi medije po mojim je uputama kontaktirala Ministarstvo i obavijestila o pravima na popust. Nakon tog razgovora u Fimi mediju je vrlo brzo pristigao odgovor iz Ministarstva potpisan po ministru Karamarku. Mene je djelatnica izvijestila da je postignut isti dogovor kakav smo imali s Rončevićem", ispričala je Jurak u iskazu koji je dostavljen Dnevnik.hr-u.

No, Karamarko tvrdi kako nikakve ugovore nije potpisao. Zadnji ugovor Fimi medije i MUP-a, tvrde u Ministarstvu, potpisao je Berislav Rončević 12. kolovoza 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga kampanje iz nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama odvijale su se tijekom rujna i listopada 2008. Za to su temeljem prethodno potpisanog ugovora ispostavljene fakture koje su i plaćene. O svemu postoji relevantna dokumentacija. Dakle, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko s tvrtkom Fimi media nikad nije potpisao niti jedan ugovor", stoji u priopćenju MUP-a.

Vezani članak:

arti-201101070068006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo