NEUGODNA SITUACIJA ZA HRVATE KOJI RADE U ITALIJI: / 'Kotroliraju nas češće nego inače. Tko nema masku i rukavice, plaća kaznu od 250 eura'

Image
Foto: Abaca Press / Profimedia

'Moramo nositi maske, rukavice i kontroliraju nas na izlazu iz Italije. Vožnja kroz Lombardiju i Veneto je normalna, s tim da su kontrole češće nego inače.

25.2.2020.
19:14
Abaca Press / Profimedia
VOYO logo

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević izvijestila je da je tijekom noći 24. veljače u Hrvatskoj uvedena nova mjera zdravstvenog nadzora u samoizolaciji za osobe koje dolaze s područja talijanskih pokrajina Veneto i Lombardije, koje su zahvaćene zarazom koronavirusom. No, ta je mjera prilično problematična za one građane Hrvatske koji su poslovno vezani za Italiju, pišu Vijesti.hr.

To se u prvom redu odnosi na autoprijevoznike, koji tjedno i po nekoliko puta putuju u Italiju, gdje je proteklih dana pot vrđeno više od 120 slučajeva zaraze koronavirusom te sedam smrtnih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ITALIJI UMRLO 7 LJUDI, HRVATSKA LIJEČNICA IZ PADOVE: /

'Bili smo sigurni da se to neće dogoditi u EU. Tražimo 0. pacijenta'

Image
U ITALIJI UMRLO 7 LJUDI, HRVATSKA LIJEČNICA IZ PADOVE: /

'Bili smo sigurni da se to neće dogoditi u EU. Tražimo 0. pacijenta'

Poseban pregled na talijanskoj granici

"Moramo nositi maske, rukavice i kontroliraju nas na izlazu iz Italije. Vožnja kroz Lombardiju i Veneto je normalna, s tim da su kontrole češće nego inače. Ako slučajno netko nema masku i rukavice, kazna je 250 eura", kazali su za Vijesti.hr u jednoj splitskoj tvrtki za cestovni prijevoz robe.

A na povratku posebnom pregledu bivaju podvrgnuti oni koji su bili u nekim od ugroženih talijanskih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas koji smo bili u Milanu i Veneciji, obavio se poseban pregled na talijanskoj granici", kazali su u splitskoj prijevozničkoj tvrtki.

Krizni stožer djeluje u dva pravca

Te se mjere nadzora provode već deset dana, a sada je samo uveden nadzor za ljude koji dolaze iz te dvije talijanske pokrajine. U Hrvatskoj su, prema riječima načelnice Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, i dalje na snazi mjere kontrole za osobe koje su nutar 14 dana boravile u kontinentalnoj Kini te osobe koje su nakon 16. veljače boravile u Južnoj Koreji. Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je danas kako je u više od 80 posto slučajeva klinička slika bolesti uzrokovane koronavirusom blaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krizni stožer Ministarstva zdravstva djelovat će u dva pravca - pokušat će spriječiti ulazak koronavirusa u Hrvatsku, a u slučaju pojave virusa izolirat će bolesnike i sve s kojima su bili u kontaktu kako bi se ograničilo širenje zaraze. Inače, u svijetu je trenutno 79.360 oboljelih te 2463 umrlih od posljedica zaraze koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo