demanti igh-a / 'Netočna je informacija da je Institut IGH početkom godine otpustio 15 inženjera'

Image
Foto: Thinkstock

'Suprotno objavljenim navodima, Institut IGH d.d. od početka godine nije otpustio niti jednog inženjera'

9.5.2017.
17:05
Thinkstock
VOYO logo

Na našu je adresu nakon objavljene vijesti o oglasima za stručno osposobljavanje stigao demanti od strane Instituta IGH koji obavještava kako je netočna informacija da je Institut IGH početkom godine "otpustio 15 inženjera, a sada pak traže 31 osobu za stručno osposobljavanje". Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Na temelju odredbe članka 40. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11, 81/13) obraćamo Vam se u svezi članka objavljenog na portalu www. vijesti.rtl.hr 08. 05. 2017. u 10. 23 sati pod naslovom 'OVO JE VEĆ RUGANJE' Ovo su oglasi za stručno osposobljavanje i očekuje se da mladi ostanu u Hrvatskoj?' na https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2671761/ovo-su-oglasi-za-strucno-osposobljavanje-i-ocekuje-se-da-mladi-ovdje-ostanu-raditi/​

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U navedenom članku objavljena je informacija da je "Institut IGH početkom godine otpustio 15 inženjera, a sada pak traže 31 osobu za stručno osposobljavanje". Pri tom, navedeno je da se radi o suludom primjeru.

Netočna je i neprovjerena informacija da je Institut IGH početkom godine otpustio 15 inženjera te je vrlo difamirajuće da se takve informacije stavljaju u loš kontekst sa željom i potrebom trgovačkoh društva za stručnim osposobljavanjem mladog kadra. Takvi navodi su posebice uvredljivi jer se nazivaju suludim primjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno objavljenim navodima, Institut IGH d.d. od početka godine nije otpustio niti jednog inženjera. Institut IGH d.d. će uz državnu potporu i prema vlastitim mogućnostima pružiti priliku mladim ljudima bez iskustva radi stjecanja potrebih znanja na tržištu rada.

Zbog toga što navedena netočna informacija nanosi štetu i narušava ugled Institutu IGH ljubazno se moli glavni urednik da u skladu s odredbom članka 40. stavak 1 i 41. stavak 1 Zakona o medijima ispravi objavljenu informaciju nma način da objavi ovaj demanti i točnu informaciju, te da se ispravak informacija na koju se odnosi označe i povežu linkom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo