ajme, užas! / Netko u Tisnom ispušta septičku jamu u more? 'I to kraj vaterpolo igrališta na kojem treniraju i djeca'

Image
Foto: Dusko Marušić/Pixsell/Ilustracija

Navodi kako je o svemu obavijestio urede lokalnih čelnika i nadležne javno-zdravstvene institucije. Zatražio je od njih da sve provjere

17.8.2023.
15:36
Dusko Marušić/Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

U noćnim satima septičke jame izravno se prazne u more u Tisnom, na predjelu Rat, i to odmah pokraj ograđenog vaterpolskog igrališta na kojem dva puta dnevno trenira po tridesetak djece, uvjeren je naš čitatelj Jutarnjeg lista.

Prema njegovim riječima, fekalni odvod iz neke od obližnjih kuća spojen je na sustav odvodnje oborinskih voda, a taj šaht i ispust u more su samo metar udaljeni od igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fekalije plivaju na površini mora, a moje informacije govore da je nekoliko ljudi koji se kupaju kod vaterpolskog igrališta imalo visoku temperaturu i probavne smetnje. U svrhu zaštite javnog zdravlja, a pogotovo djece koja vrijedno treniraju u Tisnom, molim nadležne da provjere tko ispušta septičku jamu u more i da naprave sve da se takva situacija ne ponovi", navodi čitatelj.

Svoja zapažanja poslao je i na adrese lokalnih čelnika ne nadležnih javnozdravstvenih ustanova. Podijelio je i slike mora na kojima se, tvrdi, vide fekalije koje plutaju na površini i možete ih pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE I VIDEO Tirkizno more, netaknuta priroda... A onda su u bračku valu stigli Nijemci s jahtom i ispustili fekalije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo