NET.HR DOZNAJE: /  Bivši šef policije Vlado Dominić završio na Disciplinskom sudu

Image
9.2.2017.
7:21
VOYO logo

Potvrđeno nam je to iz MUP-a RH čija je Služba za unutarnju kontrolu podnijela zahtjev za pokretanjem postupka protiv Dominića.

Sporan potpis na odobrenju

Prema informacijama do kojih je došao Net.hr Dominić će na sudu odgovarati jer je Antunu Štembergeru potpisao odobrenje za obavljanje drugog posla nakon policijskog radnog vremena. Štemberger tako s Dominićevim odobrenjem može raditi kao sudski vještak za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Služba za unutarnju kontrolu MUP-a je, nakon provjere navoda anonimnog podneska, utvrdila osnovanu sumnju da je bivši glavni ravnatelj policije počinio težu povredu radne discipline, kada je 2015. godine suprotno propisima odobrio rukovoditelju iz PU primorsko-goranske obavljanje poslova vještaka prometne struke izvan radnog vremena. Prvostupanjskom disciplinskom sudu MUP-a u Zagrebu podnesen je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka', objašnjeno nam je šturo iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Što će odlučiti Disciplinski sud?

Sam Štemberger, inače načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, potvrdio nam je da radi i kao sudski vještak, no na tome se angažirao još 2002. godine. 'Dominić mi je samo produžio odobrenje', objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koji je način onda Dominić zlorabio svoje ovlasti očito će morati utvrditi Disciplinski sud.

I dok je dio naših sugovornika iz MUP-a uvjeren kako je riječ o obračunu aktualnih policijskih šefova s bivšom garniturom, dio ih upozorava da je izdavanje odobrenja policijskim službenicima za obavljanje poslova van radnog vremena krajnje dubiozno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefovima odobrenja, policajcima odbijenice

Naime, budući da je Pravilnik o postupku izdavanja odobrenja policijskom službeniku za obavljanje samostalne gospodarske ili profesionalne djelatnosti ili pružanje usluga pravnoj ili fizičkoj osobi neprecizan, odnosno ostavlja prostor za diskrecijske odluke istovremeno otvara i mogućnost manipulacija.

Zato je u MUP-u općepoznato da policijski šefovi puno lakše dobivaju ta odobrenja od svih nadređenih koje ravnatelj policije ovlasti. Običnim policajcima gotovo je nemoguće dobiti odobrenje čak i za sportske ili kulturne nastupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U Pravilniku bi trebalo jasno navesti koje poslove policajci van svog radnog vremena ne smiju raditi i bilo bi sve puno transparentnije', rekao nam je kratko Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika. I taj, kao i ostali sindikati koji djeluju u MUP-u RH u više su navrata tražili da se Pravilnik precizira, no za sada to nije učinjeno.

Image
MIRKO CRO COP OŠTRO O DOMINIĆU: /

'Bivši ravnatelj policije i na WC je išao u pratnji dvojice policajaca'

Image
MIRKO CRO COP OŠTRO O DOMINIĆU: /

'Bivši ravnatelj policije i na WC je išao u pratnji dvojice policajaca'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo