I SLOVENCI SE RASPISALI /

Nestvarno u Červar Poratu: Par svinja ljenčari u pješčaniku. Tu su već tjednima!?

Image
Foto: Screenshot 'X'

O paru svinja koji slobodno šeće istarskim gradom raspisali su se i susjedi čisti su turisti ostali šokirani prizorima

16.8.2024.
18:54
Screenshot 'X'
VOYO logo

Već danima se piše o svinjama koje u Červar Poratu u Istri svakodobno šeću naseljem, a nizu bizarnih situacija je i da bezbrižno odmaraju i spavaju na odbačenom madracu.

Vijest je prešla i granicu i sada slovenski mediji objavljuju kako je njihova turistkinja na platformi 'X' (bivši Twitter, objavila fotografiju kako svinjice sad guštaju u pješčaniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


O semu se raspisao i slovenski 24ur koji navodi kako u turisti ogorčeni prizorima u središtu grada kojim svinje slobodno šeću. Hrane se otpadom iz kanti za smeće, vidljivo je iz fotografija koje su obišle ​​društvene mreže, a tijekom popodnevnog odmora izležavaju se i na jednom od starih madraca u blizini parkirališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj, pak, objavi na 'X' stoji poziv: "Dođite u Istru, super je."

Stanovnici su bijesni, govoreći da se grad pretvara u deponij, čemu pridonose i mnogobrojni turisti. Vreće s otpadom su izvan kanti i kao da pozivaju svinje da se pogoste.

Navodno ovaj par svinja već nekoliko tjedana borave u gradu među smećem i u pješčaniku te slobodno šetaju gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz mnogobrojne šale koje su se promolile ispod objava, mnogi su s pravom i zabrinuti te se pitaju jesu li svinje bez oznaka procijepljene te mogu li donijeti bolesti ljudima ili drugim životinjama.

Inače, Grad Červar nastao je 70-ih godina prošlog stoljeća, kada su uz jadransku obalu izgrađena umjetna naselja. Grad je planiran za oko 6500 stanovnika, no danas ih u njemu stalno živi manje od 400, javlja Glas Istre. Sasvim je drugačije tijekom turističke sezone, kada je broj znatno veći, a među posjetiteljima ima i mnogo Slovenaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo