'Nestao' film koji je Kalmeta platio 612 tisuća!

Nitko ne zna gdje je i postoji li uopće, film Prometna renesansa Hrvatske, za kojeg je bivši ministar prometa Božidar Kalmeta prije više od tri godine tvrtki Fimi-media isplatio 612 tisuća kuna.

26.1.2012.
11:25
VOYO logo

Misterioznog filma koji je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture platilo tvrtki Fimi-media oko 612 tisuća kuna nigdje nema, ali je ugovor ipak potpisao Božidar Kalmeta, što je suprotno svjedočenju pred USKOK-om vlasnice Fimi-medije Nevenke Jurak. Nakon dolaska nove vlasti ispostavlja se da je film nestao i nitko ne zna gdje se nalazi, čak ni postoji li uopće.

Kako bi provjerio postoji li uopće film nazvan Prometna renesansa Hrvatske, Novi list je Kalmetinom nasljedniku Zlatku Komadini uputio zahtjev s molbom da dostave film, kako bi ga mogli pogledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko dana stigao je i odgovor.

"Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je s tvrtkom Fimi-media 12. ožujka 2008. godine sklopilo Ugovor o poslovnoj suradnji na području tržišnog komuniciranja te temeljem istog isplatilo za izradu filma Prometna renesansa Hrvatske iznos od 612.159,40 kuna (s PDV-om). Navedeni ugovor potpisao je tadašnji ministar Božidar Kalmeta. U arhivi Ministarstva nismo našli navedeni film", zaključuje se u odgovoru glasnogovornice Ministarstva Marine Halužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevenka Jurak je u svom iskazu pred USKOK-om ustvrdila kako je Ministarstvo platilo film, ali nikad nije sklopilo ugovor o njegovoj izradi. Sada se ispostavlja da to nije istina, a slučaj se time i dodatno komplicira, jer postoji opravdana sumnja da je film skriven ili su sve kopije uništene, jer je možda riječ o kompromitirajućem materijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo