NESNOSAN SMRAD ŠIRI SE MALIM HRVATSKIM MJESTOM: / 'Smrdi vam odjeća, povraćate, muhe, bolesti, ne možete jesti...'

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Od kako je u Strušcu otvorena kompostana, mještani imaju velikih problema

30.8.2020.
9:22
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

U prosincu mjesecu prošle godine, otvorena je kompostana u malenom Strušcu kraj Popovače i od tada se mještani žale na nesnosan smrad. Iako je još u trećem mjesecu gradonačelnik Josip Mišković obećao je da će nešto poduzeti po pitanju smrada, do sada se ništa nije promijenilo.

"Nesnosno, više nesnosno, mi ne spavamo, po noći i po danu imamo taj okus u grlu. Ja se već rušim po dvorišću. To je vječito taj smrad. Vi ne možete po noći prozore otvorit, vi ne možete normalno živjeti", rekla je za Novu TVMarija Matijašević iz Stružeca koja je zajedno s 50-ak mještana prosvjedovovala, pozivajući nadležne da izmjeste kompostanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svega 10 metara od kuća

Investitor je od grada dobio sve dozvole, no u blizini je park prirode Lonjsko polje, a do prvih kuća ima svega 10-ak metara. "Iskreno bojim se. Ne samo za svoje, nego i za djetetovo zdravlje normalno. I muke, i povraćanje od samog smrada", kaže trudna Emanuela Dobranić. "Ja tu ne mogu živjet, smrdi vam odjeća, povraćate, ne možete jest, muhe da ne govorim, bolest, doslovno bolest", požalila se njena majka Maca Dobranić.

Iz grada odgovora na prosvjed nema, a iz nadležnog Ministarstva priopćili su tek da su upoznati s prosvjedom. „Obrada biootpada, bilo da se radi o kompostanama ili bioplinskim postrojenjima, neizostavan je dio održivog gospodarenja otpadom sukladno principima kružnog gospodarstva", priopćili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo