pred gaženjem obećanja / Nesloga u HDZ-u: hoće li se Istanbulska konvencija naći u srijedu na Vladi kao što je premijer obećao?

Predsjednik stranke možda će se suočiti s gaženjem svog javnog obećanja. Na Dan žena obećao je kako će se Istanbulska konvencija na Vladi naći za dva tjedna

19.3.2018.
18:42
VOYO logo

Već danima je burno u vladajućem HDZ-u. Ne toliko zbog rješavanja demografskih problema, pitanja Agrokora ili nabujalih poplava.

Predsjednik stranke možda će se suočiti s gaženjem svog javnog obećanja. Naime, još na Dan žena obećao je kako će se Istanbulska konvencija na Vladi naći najkasnije za dva tjedna. Njegov ministar, ujedno i potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić iz Bruxellesa pak poručuje da ne misli da će Konvencija biti među točkama dnevnog reda ni na ovotjednoj sjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas ni on ni ministrica Obuljen Koržinek nisu mogli dati konkretan odgovor, a mi donosimo njihove izjave.

"Ono što je meni važno su razgovori sa županijskim organizacijima gdje nakon argumentiranih rasprava najveća većina svih članova i članica podržava nastavak procesa jer razumiju da postoje instrumenti popout interpretativne izjave koja će otkloniti strahove i nedoumice onih koji ih u Konvenciji vide", mirno će Andrej Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim  da neće biti ovaj tjedan. Mislim da tu nije pitanje hoće li biti za 2,3 tjedna ili kad bude. Meni je iznimno drago da se provodi rasprava na svim nivoima, ne samo unutarstranačka nego javna rasprava u kompletnoj hrvatskoj javnosti. I drago mi je da to ide u tom smjeru", smatra ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić pak, ne brine previše oko tog pitanja, ili barem ostavlja takav dojam. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bude sve spremno, bit će na Vladi...", kratko je rekla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo