Nepravomoćno osuđeni liječnik dobio specijalizaciju

30.12.2011.
1:11
VOYO logo

Jure Pavešić, 27-godišnji Zadranin koji je u listopadu ove godine osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog izazivanja teške prometne nesreće na otoku Ižu u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja, postao je specijalizant zadarske Opće bolnice iz Iako presuda Juri Pavešiću još uvijek nije pravomoćna, on se prijavio na natječaj za specijalizante koji je nedavno raspisalo Ministarstvo zdravstva. Između troje kandidata koji su željeli specijalizaciju iz ortopedije, povjerenstvo koje čini pet bolničkih liječnika, zbog najboljih ocjena i dojma koji je ostavio nakon intervjua, izabralo Pavešića.

Jedini član povjerenstva koji nije bio za takvu odluku bio je ravnatelj bolnice, dr. Dario Nakić, Slobodnu Dalmaciju. "Pravno gledano, u njegovu izboru nema ništa sporno. Cijeli je postupak odrađen po pravilniku i Pavešić je izabran većinom glasova kao najbolji kandidat. Ipak, moralno gledano, ipak mislim da je trebalo pričekati i vidjeti kakva će biti pravomoćna presuda. Što ako se potvrdi zatvorska kazna i Pavešić bude morao na izdržavanje kazne?", pita ravnatelj bolnice, dodajući kako u cijeloj priči ne bi bilo nikakvog spora da je presuda pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oženio se i dobio dijete

Od strašne nesreće, u kojoj je i sam bio teško ozlijeđen, prošle su četiri i pol godine. U zoru 8. srpnja 2007. godine, četvero prijatelja vraćalo se kući u neregistriranom kombiju kojim je upravljao Pavešić. S 1,33 promila alkohola u krvi, izgubio je kontrolu, udario u zid i sletio u provaliju duboku četiri metra.

Na mjestu događaja poginuli su Mikela Marijan (19), Lucija Antunac (20) i Silvio Sutlović (23). Pavešić, tada student medicine, jedini je preživio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je trajalo suđenje, Pavešić je diplomirao, oženio se i dobio dijete, što je, uz ranije nekažnjavanje, uzeto i kao olakotna okolnost kod izricanja presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo