NEOČEKIVAN IZBOR: / Odlukom da Brkić bude potpredsjednik Sabora Plenković skresao krila Hasanbegoviću

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
14.10.2016.
9:10
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Slobodna Dalmacija piše da su Jandroković i Reiner logičan izbor jer imaju veliko parlamentarno iskustvo i dobro poznaju saborski poslovnik. No, iznenadio je izbor trećeg HDZ-ovog potpredsjednika Sabora, Milijana Brkića.

Image
ANDREJ PLENKOVIĆ ODLUČIO: /

Važnu funkciju u novom Saboru obavljat će Milijan Brkić, a ne Miroslav Tuđman!

Image
ANDREJ PLENKOVIĆ ODLUČIO: /

Važnu funkciju u novom Saboru obavljat će Milijan Brkić, a ne Miroslav Tuđman!

Skresao krila 'Hasanbegovićevim jastrebovima'

Božo Petrov, koji će sada biti predsjednik Sabora, skupa s ostatkom Mosta lani nipošto nije želio Brkića vidjeti u Vladi. No Plenković je iskusnog stranačkog operativca očito odabrao iz više razloga. Tim će izborom, piše Slobodna Dalmacija, šef HDZ-a blokirati napade zdesna u stranci, ali i dati Brkiću političku zadovoljštinu koju je tražio kao zamjenik predsjednika HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, Plenković time očigledno šalje poruku i Zlatku Hasanbegoviću kako je za sponu prema stranačkoj desnici odabrao Brkića, a ne njega.

Vidi se to i po tome što je nakon popuštanja Brkiću Plenković jučer otvoreno stao u obranu , protiv čijeg su se imenovanja, kako piše Slobodna Dalmacija, 'digli Hasanbegovićevi jastrebovi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On si je umislio da se rodio kao ministar"

I Brkić i Hasanbegović, naime, pripadaju desnoj struji HDZ-a, ali nisu dio iste ekipe. Oni bliski Brkiću nisu blagonaklono gledali na žestok angažman Hasanbegovića u borbi za ministarsku fotelju govoreći čak da je dosadašnji ministar kulture 'tigar od papira'.

"On je, isto kao i Miro Kovač, umislio da se rodio u ministarskoj košuljici. Njegove poruke kako neće nikakvu drugu funkciju osim ministarske mnoge iritiraju", tvrde ljudi u HDZ-u bliski Brkiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, s pet glasova HSS-a Plenković je osigurao stabilnost svojoj Vladi u Saboru, pa je procjena da će Hasanbegović svoju priliku čekati na sljedećim unutarstranačkim izborima koji bi mogli biti održani na proljeće, prije lokalnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo