NEOBIČNA PROGNOZA ZORANA VAKULE: / Najavio nove gromove i tuču, ali i kada nam stiže ljeto!

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Tijekom dana će biti pretežno sunčano i razmjerno toplo. Na Jadranu prijepodne umjerena i jaka bura poslijepodne u slabljenju.

21.5.2016.
9:19
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Zoran Vakula prognozu za Meteo kutak HRT-a, napisao je u stihovima. I dok ćemo se za vikend nauživati sunca, od ponedjeljka nas čeka novo pogoršanje.

"Vrijeme za vikend: „mrak“, veselit će mu se skoro sva'k'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u ponedjeljak, osobito u sumrak, opet slijedi upozorenja znak, jer bit će jako nestabilan zrak. Ponegdje, uz gromove, munje, možda i tuču… i opak! Naravno, prethodit će mu južina i paada tlak.

No, dosta vremenske „crnine“, a i prošlotjedne svježine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujem da se većina zaželjela ugodne topline, i dugotrajnije, pa i cjelodnevne vedrine, ili da im barem sunce "sine“ diljem naše lijepe domovine. (Ne samo u meteorološkom smislu imamo atmosferu već prilično „pokislu“.)

Dosta je tmurnih oblaka, grmljavine, a i kojekakve, pa i obilnije oborine koja je gotovo svakodnevno punila rine. Na žalost, opet će - već do kraja ponedjeljka, vjerojatno još češće i tijekom utorka. Srećom, ta će promjena biti brza, kratka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije srijede ide gotovo ljetni ugođaj, proljetnoj je svježini napokon kraj!

Štoviše, mogle bi se ostvariti želje, pa i poneki san - već u svibnju je ponegdje moguć i vrući dan. Najveća je vjerojatnost u Posavini i Podunavlju, a i u Zagori bi to nekima mogao biti povod slavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom, uz sunce i topliji zrak, i vjetar od srijede ne odviše jak, i temperatura se mora za poneki stupanj povisiti mora. Stoga će sezona kupanja za neke početi i prije nego što završi mjesec peti.

No, pripazite, osobito ako ste osjetljivije kože, Sunce vas brzo „spržiti“ može. Iako ste željni sunčanja i vedrine, ne zaboravite i na ugodu "debele" hladovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok u njoj uživate, možda se sjetite starine, pa zapjevate poneku ispod "odrine" il' masline. A ako vas stanje uokolo vas i ne podsjeti na onu staru od kvarteta 4M: „Neka visi Pedro“, nedjeljno će nebo vjerojatno barem neke na noviju - „Pre-te-žno ve-dro“!", napisao je Vakula prognozu u stihovima.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo