KONTROVERZNI DAMIR AGIČIĆ / 'Nemojte slati inspekcije oko Uskrsa': Tolušićev pomoćnik koji je poslao skandalozan mail bit će sankcioniran?

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Upozorio ih je kako "nije primjereno dolaziti u nadzor objekata u vrijeme kad se u našem narodu tradicionalno darivaju prijatelji i poslovni partneri"

5.3.2018.
15:23
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Damir Agičić, pomoćnik ministra poljoprivrede za veterinarstvo i sigurnost hrane, koji je sa službene e-mail adrese Ministarstva poljoprivrede, sa službenim potpisom i zaglavljem ministarstva, poslao upute veterinarskim inspektorima u kojima im nalaže da posljednji tjedan ožujka ne planiraju nikakve inspekcijske nalaze - vjerojatno će biti sankcioniran.

Možda će zvučati bizarno, ali kao razlog svoje preporuke naveo je – Veliki tjedan pred Uskrs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj službenog maila objavio je Jutarnji, a u njemu se navodi kako "mnoštvo stranaka na poseban način proživljava" razdoblje oko Uskrsa.

Agičić dalje inspektorima navodi kako će "njihovi subjekti imati povećan opseg posla i nije primjereno da im se tamo još i mi pojavimo radeći neke kontrole". 

Naglasio je kako treba "poštivati osobnost stranaka, njihove poslovne običaje i životne navike te da ne treba glumiti prerevnu inspekciju kad to nije primjereno.

Upozorio ih je kako "nije primjereno dolaziti u nadzor objekata u vrijeme kad se u našem narodu tradicionalno darivaju prijatelji i poslovni partneri", iz razloga što se mogu čuti komentari "da se dolazi u objekte kako bi se dobilo što neprimjereno". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u svom skandaloznom e-mailu suradnicima je preporučio iznimku kad bi u Velikom tjednu ipak trebalo provoditi inspekcijske nadzore, odnosno ako "bude što hitno, možda kakva epizootija zarazne bolesti".

Iz Ministarstva poljoprivrede RTL-ovoj novinarki na službeni upit o konkretnom događaju, odgovorili su sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupanje o kojem govorite za Ministarstvo poljoprivrede potpuno je neprihvatljivo i zato će biti sankcionirano. Povećanu prodaju prehrambenih proizvoda uoči blagdana mora pratiti i pojačani inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište.

Tako je bilo za Božić, tako će biti i za Uskrs", piše u odgovoru Ministarstva poljoprivrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, valja napomenuti kako ovo nije prvi ispad spomenutog pomoćnika ministra. Na privatnom Facebooku profilu često objavljuje statuse uperene protiv ateista i agnostika, a moglo bi se i kazati da ima prilično snažno izražen religiozni nerv budući da na Facebooku od vidljivh nekoliko slika, njih 90 posto ima katoličku konotaciju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo