Nemate kućni broj? Stiže vam paprena kazna!

Gotovo svaka sedma ulica u Hrvatskoj nema vidljivo istaknutu oznaku s imenom, a mnoge zgrade nemaju ni kućne brojeve.

2.11.2010.
12:38
VOYO logo

Državni zavod za statistiku upozorio je lokalne čelnike da žurno riješe taj problem jer im, u protivnom, mještane neće ni popisati.

Pronaći stanovnike na kućnoj adresi složen je posao. Bivša popisivačica Mirta znala je lutati satima tražeći kućne brojeve i oznake ulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joj, kućnih brojeva nije bilo pa ni neke ulice nisu označene tablama", rekla je za Dnevnik.hr Mirta Maletić.

"Nevidljiva" imena ulica i trgova Državni zavod za statistiku neće tolerirati. Do veljače iduće godine gradovi i općine morat će postaviti nove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo dali komunalcima zadatak da popišu sve ulice u kojima ne postoje table. Takvih je za sada 180, a iduće godine stavljamo nove", rekao je gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Postavljanje tabli s imenima ulica lokalnu će upravu stajati oko 150 kuna po tabli. Kućne brojeve građani će sami morati financirati. Bili zlatni, kameni ili dotrajali, kućni brojevi moraju biti istaknuti. Neki su građani spremni, a neki zatečeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dotjerivanje naziva ulica i kućnih brojeva ostalo je još malo vremena. Tko zaboravi označiti vlastitu kuću ili zgradu, podsjetit će ga komunalni redari s kaznom do 200 kuna.

Prethodni članci:

arti-201007010573006 arti-201007020310006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo