POTRESNO PISMO PLANINARA O OKRUTNOSTI POLICIJE PREMA MIGRANTIMA; Ministar tvrdi: / 'Nemamo potvrdu tog događaja'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Ilustracija

'Policija je obavila razgovore s osobljem planinarskog doma, ali još uvijek ne znamo tko je anonimni planinar'

21.6.2019.
13:35
Slavko Midzor/PIXSELL, Ilustracija
VOYO logo

U potresnom pismu anonimnog planinara koje je uputio H-alteru stoji da se specijalna policija vrlo okrutno ponašala prema migrantima na Risnjaku. Podsjećamo, planinar je napisao da je policija mlatila migrante i pucala im iznad glave. Policija je tada u odgovoru za N1 objavila kako su "provedene žurne provjere, te je utvrđeno kako policijski službenici nisu imali postupanja kakva su opisana u anonimnim navodima, odnosno pripadnici Specijalne policije nisu primjenjivali fizičku silu niti vatreno oružje kao sredstvo prisile. Budući da se u pismu planinara navodi da su događaju svjedočile i druge osobe, Ravnateljstvo policije zatražit će obavljanje razgovora sa zaposlenicima Planinarskog doma, a nepoznatog planinara pozivamo da sva svoja saznanja, radi njihove detaljne provjere, iznese u bilo kojoj policijskoj postaji u Republici Hrvatskoj", napisali su nam.

Image

22.02.2019., Petrinja - U Hrvatskom domu odrzana je tribina "Humanitarni aspekt integracije trazitelja azila u hrvatsko drustvo" koju su organizirali Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Petrinja. Uz domacina gradonacelnika Petrinje Darinka Dumbovica tribini su nazocili ministar unutarnjih poslova Davor Bozinovic i ravnatelj Isusovacke sluzbe za Izbjeglice u Hrvatskoj Tvrtko Barun a tribini se odazvao i veliki broj Petrinjaca. Davor Bozinovic. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je novinarki N1 televizije u petak prokomentirao slučaj planinara. Novinarka ga je pitala što je poduzeto po tom pitanju te jesu li obavljene dodatne provjere. Kazao je da se svaka pritužba i svaki prigovor na račun policije ispituje, pa tako i ta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je obavila razgovore s osobljem planinarskog doma, ali još uvijek ne znamo tko je anonimni planinar. Naša izvješća ne potvrđuju događaje na taj dan i na tom mjestu. Ne znam ni tko je planinar. Ne mogu spekulirati o motivima osobe za koju ne znam tko je. Činjenica je da je hrvatska policija često pod kritikama, prije svega migrantske populacije, jer im se ispriječila na putu prema zapadnoj Europi, činjenica da su do Republike Hrvatske došli relativno lako govori o zemljama koje su im se našle na putu", komentirao je Božinović.

Image
PLANINAR OBJAVIO ŠOKANTNO SVJEDOČANSTVO: /

'Danima me prati jeza od nasilja koje je tako blizu i čini se u moje ime'

Image
PLANINAR OBJAVIO ŠOKANTNO SVJEDOČANSTVO: /

'Danima me prati jeza od nasilja koje je tako blizu i čini se u moje ime'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo