'Nemam razloga sumnjati u premijerku Kosor'

'Došlo je vrijeme da se raspisuju natječaji i za vođenje tvrtki biraju najstručniji ljudi. Budemo li i dalje birali podobne, nakon nekog vremena ćemo ponovno imati afere', poručio je Mesić.

26.1.2010.
16:34
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je kako je došlo vrijeme da se raspisuju natječaji i za vođenje tvrtki biraju najstručniji ljudi koji žele europske standarde poslovanja.

Budemo li i dalje birali podobne, nakon nekog vremena ćemo ponovno imati afere, jer od stručnosti onoga tko vodi posao ovisi i funkcioniranje neke tvrtke, rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li moguće da premijerka Jadranka Kosor nije znala za aferu između Fima-medije i državnih tvrtki, Mesić je rekao kako je "moguće da je samo dio članova Vlade bio upućen u neke poslove", dodavši kako nema razloga sumnjati u ono što premijerka Kosor kaže.

Upitan da prokomentira "čistke" u HDZ-u i HSLS-u, Mesić je rekao kako se tu ne radi o klasičnim čistkama, jer "čistke su bile onda kada je bila jedna partija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi sada imamo podijeljen politički prostor i ukoliko se netko ne uklapa u jedan politički prostor, on si, prema svojim sklonostima, bira neki drugi politički prostor", ustvrdio je Mesić.

Komentirajući troškove kampanja predsjedničkih kandidata, Mesić je rekao kako treba "limitirati visinu doprinosa za izbornu kampanju, te za svake izbore ukupno odrediti koliko može po kandidatu biti sredstava, kako bi kandidati, u određenom smislu, bili izjednačeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je obišao izložbu Zagovori svetom Tripunu/Blago Kotorske biskupije u galeriji Klovićevi dvori.

Prethodni članak:

arti-201001240220006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo