Nema više oprosta: Vraća se 0 promila!

10.6.2010.
20:30
VOYO logo

Nakon što je u godinu dana, unatoč izmijenjenom zakonu, privedeno 1652 navijača, sedam navijača i jedan policajac zadobili su teške, a 67 navijača i 29 policajaca lakše tjelesne ozljede, Vlada je odlučila postrožiti Zakon o sprječavanju nereda na sportskim terenima.

Uvode se četiri kaznena djela – sudjelovanje u tučnjavi ili napadu na gledatelje ili druge osobe, organiziranje nasilja na sportskim natjecanjima, uništavanje stvari ili imovine te nepoštivanje mjera zabrane, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postrožavaju se novčane kazne te se uvodi zabrana točenja alkohola na sportskim terenima i nulta tolerancija na alkoholizirane navijače te se zabranjuje maskiranje navijača.

Okidač za ove izmjene, kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, bili su neredi nakon utakmice Dinamo - Hajduk 1. svibnja u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka Jadranka Kosor je zaključila da je ovo ''zakon za zaštitu navijača'', a ne ''razbijača koji promoviraju filozofiju udri-ubij''.

Potpredsjednica Đurđa Adlešić kazala je kako je dobar dio mjera koje su sada usvojene već bio predložen, ali se od njih odustalo te je izrazila zadovoljstvo ''drukčijim pristupom'', piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006010597006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo