Posjetio oca? / Nema luksuza i privatnih aviona: Todorićev sin putuje ekonomskom klasom, skriva se ispod šilterice

Prvotno je sjeo na krivo mjesto pa su ga premjestili

9.11.2018.
10:00
VOYO logo

Ivica Todorić jučerašnjom odlukom zagrebačkog Županijskog suda ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bijega. Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Jučer je Županijski sud odlučio da Ivica Todorić ostaje u istražnom pritvoru zbog mogućnosti bijega, a jutros smo snimili njegovog mlađeg sina, Ivana Todorića na letu za Zürich. Ivan je, kako doznajemo, došao u Zagreb posjetiti oca, a sada se vraća svojoj obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako su promjene u njihovim životima već počele. Ivan Todorić snimljen je kako putuje ekonomskom klasom, a od javnosti se pokušao sakriti šiltericom koju je čitavo vrijeme nosio na glavi. Prvotno je sjeo na krivo mjesto pa su ga premjestili. Po dolasku na aerodrom u Zürichu, našoj je reporterki kazao kako nije bio u zatvoru, da oca nije vidio već da je posjetio majku. Poručio je kako očekuje da će njegov otac uskoro izaći na slobodu.

Podsjećamo, Ivan Todorić je sa suprugom Milicom odselio u Zürich odmah po izbijanju afere Agrokor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr

Ivan Todorić

Život na visokoj nozi

Ivica Todorić bio je vlasnik udjela u 143 kompanije u Hrvatskoj, BIH, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj, a kupovao ih je na kredit. "Tko je napravio što sam ja napravio? Koju god sam kompaniju uzeo, napravio sam od njih najveće svjetske kompanije", govorio je Todorić krajem lipnja 2014. godine. 

Image

Ivan Todorić u Zürichu

Image

Ivan Todorić u Zürichu

Ne na kredit, već na račun Agrokora, obitelj Todorić živjela je na visokoj nozi. 
Plaćao se safari, avionske karte i kompletna luksuzna putovanja. Samo tridesetak torbica kćerke Ive Balent procjenjene su na oko 300 tisuća eura, a na Agrokorov račun kupovala je i donje rublje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26. listopada Todoriću policija stiže na vrata. On bježi u London i počinje novi život. Prvo se naselio u luksuznom dijelu grada, nedaleko od obitelji princa Williama. No, polako se selio u sve skromnije dijelove Londona. Iz egzila je podnio više kaznenih prijava i pisao blog.  

Podsjetimo, Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje više od milijardu kuna iz svoje nekadašnje tvrtke, ostaje u istražnom zatvoru u koji je smješten nakon izručenja Hrvatskoj, odlučio je u četvrtak predvečer sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ročištu koje je počelo iza 17.30 sati, a zbog kojega je Todorić dovezen iz Remetinca, sudac istrage odlučivao je o dva zahtjeva – prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži u zatvoru, ovoga puta zbog opasnosti od bijega.

Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da mu je istražni zatvor ovoga puta određen zbog opasnosti od bijega te da sud nije prihvatio jamčevinu, jednaku onoj koja mu je ranije prihvaćena u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo