Nema takvog zaduženja koje će sljedećoj generaciji ostaviti dug kao što je bilo u Grčkoj

12.2.2015.
14:19
VOYO logo

U izjavi novinarima uoči početka izvanrednog summita šefova država i vlada EU-a, Milanović je rekao da će taj skup biti posvećen Grčkoj i Ukrajini.

Opcija koja je dala nevjerojatna obećanja

"U Grčkoj je pobijedila politička opcija koja je davala nevjerojatna obećanja i sada ih moraju ispuniti, a na nama je da vidimo kako Grčkoj možemo pomoći, ako je to zemlja koja u Europi najviše treba pomoć. Ja vidim da ima i drugih, koje su manje razvijene od Grčke, a koje plaćaju taj račun", rekao je Milanović, napomenuvši da među tim platišama uskoro može biti i Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Solidarnost, no pravila se moraju poštivati

"Prema tome, puna solidarnost s Grčkom, ali pravila se moraju poštivati. I nemam preveliko povjerenje u one koji su u stanju koalirati s ekstremnom desnicom, sa strankama koje su praktički antisemitske, a to smo vidjeli u Grčkoj", rekao je Milanović.

Naglasio je da Hrvatska nije ni blizu tako teškom stanju kao Grčka, "zemlja koja je postala nesolventna na dugo razdoblje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećemo zadužiti državu pa da sljedeća generacija pada pod teretom dugova koje ne može vratiti

"Naše reforme će brzo davati rezultata, ali ni blizu usporedivih trauma kakve su u Grčkoj", rekao je Milanović, dodavši da je Hrvatska na područjima "razine nezaposlenosti, vrste nezaposlenosti, javnog duga, deficita platne bilance, relativno stabilna" i da zato s pravom očekuje da ovo bude godina rasta uz cijeli niz "socijalnih, socijaldemokratskih mjera koje pred sobom imaju prvenstveno građane i njihove potrebe".

Rekao je da će se reforme voditi u "okviru mogućega, a ne na način da zadužimo državu pa da sljedeća generacija pada pod teretom dugova koje ne može vratiti, što se dogodilo Grčkoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo