DON STOJIĆ SE OKOMIO NA POLICIJU: / 'Ako muško može biti žensko i žensko muško, onda 50.000 može biti 5000'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tijekom prosvjeda na Trgu bana Jelačića sudionici su skandirali: "izdaja" i "odlazi".

24.3.2018.
15:33
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije (IK), prema procjeni organizatora, okupilo se 70-ak tisuća ljudi, dok prema je, procjeni policije, na prosvjedu bilo oko pet tisuća sudionika.

Prosvjednici pozvali zastupnike da je glasuju za ratifikaciju

Prosvjed koji je počeo okupljanjem na Trgu žrtava fašizma nastavljen je na Trgu bana Jelačića, gdje su se okupili brojni građani s istaknutim hrvatskim zastavama i transparentima protiv premijera Andreja Plenkovića i ratifikacije Istanbulske konvencije. Tijekom prosvjeda na Trgu bana Jelačića sudionici su skandirali: "izdaja" i "odlazi". Prema prvim policijskim informacijama na prosvjedu koji je potrajo do 13 sati nije bilo incidenata. Uz brojne istaknute transparente protiv Istanbulske konvencije i "rodne ideologije", sudionici su pozvali saborske zastupnike demokršćanske orijentacije da ne glasaju za IK u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Don Stojić o broju sudionika

Tijekom prosvjeda, zagovornici prihvaćanja konvencije istaknuli su dvije zgrade na Trgu žrtava fašizma i na Trgu bana Jelačića transparent 'za' ratifikaciju IK što je kod prosvjednika izazvalo negodovanje popraćeno zvižducima. Iako su prosvjednici s Trga bana Jelačića ranije planirati krenuti na Trg sv. Marka, odustali su od te namjere, uz objašnjenje da ih za tako nešto ima previše.

O broju sudionika na svom se Facebook profilu osvrnuo i studentski kapelan don Damir Stojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako za naše novinare i političare muško može biti žensko i žensko muško, onda 50,000 može biti 5000', napisao je don Stojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo