Idući krug u rujnu / Nema straha od krize: Završen proljetni krug prijava za subvencije, dom osiguralo preko 9400 obitelji

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Ministar graditeljstva Predrag Štromar te kazao kako je u tim obiteljima rođeno više od 1300 djece

1.5.2020.
11:31
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
VOYO logo

Ministarstvo graditeljstva priopćilo je u petak kako je završen prvi, proljetni ovogodišnji poziv za subvencionirane kredite za mlade obitelji koje si osiguravaju prvi dom, koji je do sada steklo preko 9400 obitelji.

"Do sada je uz subvencije preko 9400 mladih obitelji osiguralo sebi dom, a uz ovaj broj prijava do ljeta bi ih moglo biti preko 13 tisuća", poručio je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar te dodao kako je u tim obiteljima rođeno više od 1300 djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema finalnim podacima APN-a, navodi, pristigao je 3681 zahtjev za subvencije kredita za kupnju stana ili kuće te za izgradnju kuće.

Brojka sugerira i dalje iznimno velik interes za ovaj program Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, koji se unatoč svim ograničenjima koje je donijela epidemija koronavirusa i ove godine uspješno provodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subvencije će dobiti svi čiji zahtjevi budu pozitivno ocijenjeni

Ministar Štromar kaže da će svi oni čiji će zahtjevi biti pozitivno ocijenjeni subvencije i dobiti.

"Prezadovoljni smo interesom građana i provedbom procesa prijave. Iako smo se našli u izvanrednoj situaciji, broj pristiglih prijava tek je malo manji od rekordnog prošle godine, što govori da je ova mjera potrebna našim građanima", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio je građanima, bankama i djelatnicima APN-a koji su se potrudili da se ovaj dio uspješno i maksimalno jednostavno odradi.

Kada se brojci od preko 9400 obitelji koje su uz subvencije riješile egzistencijalno pitanje pribroje i mladi koji su stambeno pitanje riješili kroz program POS-a, naglasio je, već sada je pređena brojka od 21.300 obitelji koje ostaju živjeti, raditi, stvarati u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Time smo već u ovom sada prebacili cilj od 20.000 obitelji, što je bio postavljeni cilj Ministarstva i Vlade. Ponosan sam na sve koji su u ovom sudjelovali i sretan zbog građana kojima smo pomogli", poručio je Štromar.

Novi krug prijava za subvencioniranje kredite slijedi u rujnu, po istim uvjetima kao što je bio i ovaj upravo završeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve one koji nisu uspjeli prikupiti dokumentaciju ovaj put ili će tek rješavati svoje stambeno pitanje, Štromar je pozvao da iskoriste ovo vrijeme za pripremu dokumentacije.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo