NEMA SKRIVANJA NI U AUSTRALIJI: / Tražimo izručenje još jednog osumnjičenog ratnog zločinca

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska će od Australije tražiti izručenje još jednog njihovog državljanina kojeg Republika Hrvatska sumnjiči za ratne zločine nad Hrvatima 1991.

16.7.2015.
15:15
PIXSELL
VOYO logo

'Ubijeni u šumi iz neposredne blizine'

"Ministarstvo će čim dobije odgovarajući materijal sa Županijskog suda u Zagrebu odmah zatražiti izručenje", rekao je Miljenić.

U državnom odvjetništvu Hini je prošlog srpnja potvrđeno je da je Japranin optužen za ratni zločin jer je 5. studenog 1991. zajedno s još jednim nepoznatim pripadnikom srpskih vojnih formacija iz kuće Kristine Šiftar odveo Marijana Šiftara i Milana Krnjaića te ih, zajedno s Brankom Kovačevićem kojega su odveli s njive, u šumi ubili vatrenim oružjem iz neposredne blizine. Suđenje u odsutnosti najprije mu je počelo u Sisku, a u međuvremenu je prebačeno na zagrebački Županijski sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam bio među pobunjenim Srbima'

Japranin trenutno živi u Melbournu. Tamošnjim je medijima izjavio da odbacije sve optužbe te da nikada nije bio pripadnik jedinica pobunjenih Srba. Međutim, u dokumentaciji koji su pobunjeni Srbi ostavili iza sebe 1995. Japranin se navodi kao pripadnik jedinice tzv. Vojske srpske krajine.

Prvi australski državljanin izručen zbog ratnog zločina, Dragan Vasiljković, krajem tjedna je priveden pred splitsko Županijsko državno odvjetništvo gdje je negirao optužbe i nije želio iznositi obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo