SUMNJIVA TVAR S OSJEČKIH ULICA NIJE OTROV: / Analiza je potvrdila da se radi o soli

Image

Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar, koja je izuzimana po dojavama građana, otrovna tvar.

20.3.2018.
19:45
VOYO logo

Nakon što je u posljednjih nekoliko dana policija zaprimila dojave o pronalasku sumnjivih tvari na području Osijeka i okolice, što je uznemirilo građane, provedena su vještačenja na sumnjivoj tvari, koja su otkrila da se ne radi o otrovu.

Image
OSJEČANI U PROSVJEDU ZBOG OTROVA KOJI PRIJETI I LJUDIMA: /

'Ovo je u rangu terorizma, a vi ste spori!'

Image
OSJEČANI U PROSVJEDU ZBOG OTROVA KOJI PRIJETI I LJUDIMA: /

'Ovo je u rangu terorizma, a vi ste spori!'

'Otklonjena mogućnost da je ta tvar otrov'

Policijska uprava osječko-baranjska javlja da su uzorci materije proslijeđeni u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. 'Provedenim toksikološkim analizama u materiji dostavljenoj na vještačenje nije utvrđena prisutnost otrovnih tvari, već je utvrđeno da se radi o natrijevom kloridu, odnosno kuhinjskoj soli. O svemu navedenom obavijestit ćemo nadležno državno odvjetništvo. Ovim postupkom policija je otklonila mogućnost da je tvar, koja je izuzimana po dojavama građana, otrovna tvar', priopćeno je iz osječke policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uginula dva psa, otrovani su i golubovi

Podsjetimo, osječko-baranjska policija proteklih je dana zaprimila više dojava građana o trovanja pasa na području Osijeka i očevidom na više mjesta pronašla bijelu praškastu materiju. Nadležni su pozvali građane da ne skupljaju sami sumnjivi materijal, već obavijeste nadležne institucije. Policija je ukupno zaprimila 13 dojava, od kojih su se dvije odnosile na trovanje pasa, a bilo je i dojava o uginuću golubova. Bijeli prah uočen je na više lokacija u Osijeku, a zbog tog je problema došlo i do prosvjeda oko tristo Osječana. Nadležne službe prozvali su zbog nedovoljne učinkovitosti i brzine u pristupanju problemu, a brojni među njima iznijeli su svoj iskustva sa situacijom na koju su naišli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo