Nema novca za Josipovićevu inauguraciju?!

Dva tjedna prije inauguracije novog predsjednika došlo je do 'minornog' nesporazuma na relaciji između dva čuvena brda, Pantovčaka i Banskih dvora: tko to sve plaća?

3.2.2010.
14:28
VOYO logo

"U proračunu Ureda predsjednika nisu predviđeni troškovi za inauguraciju", zasad je stav glasnogovornice Mesićeva Ureda Danje Šilović-Karić, koja je, čini se, i zaslužna za ovu zbrku.

arti-201002020239006Ona tvrdi da je Mesićeva inauguracija 2005. plaćena iz proračunske zalihe države, a da su u proračunu za Ured predsjednika Republike predviđeni samo troškovi namijenjeni redovnom radu Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bi bilo neuobičajeno da se inauguracija plaća iz proračunske zalihe Vlade, sredstva su iz nje povlačena i prilikom organizacije energetskog summita kada je u Hrvatskoj gostovao Vladimir Putin, kao i za summit šefova srednjoeuropskih država", kazala nam je Šilović-Karić, koja ipak moli za malo strpljenja kako bi sve to provjerila, jer se njen iskaz ne poklapa s tvrdnjama drugih aktera priče.

U Vladi, naime, kažu da s inauguracijom nemaju ništa i da troškove pokriva Ured predsjednika, a isto tvrdi i Mirando Mrsić, desna ruka novoizabranog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inauguracija se plaća novcem iz proračunske zalihe Ureda predsjednika, ne države", naglašava Mrsić. "Do nesporazuma je najvjerojatnije došlo zato što izdaci nisu naznačeni imenom prilikom izrade proračuna. Sljedeći tjedan ćemo znati koliko će svečana prisega koštati, pa ćemo uputiti specifikaciju troškova na Ured predsjednika. Planiramo to svakako regulirati kako se buka ne bi dizala i 2015. godine."

Upitali smo glasnogovornicu Ive JosipovićaDanicu Juričić-Spasović što novi predsjednik misli odakle treba doći novac za inauguraciju, ali ona stoji iza Mrsićevih riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da troškovi Josipovićeve prisege neće biti veći od 630 tisuća kuna, koliko je stajala Mesićeva inauguracija 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo