NEMA DOKAZA DA SU LIJEČNICI UZELI MITO: / "Tužit ću sve"

Image
Foto: Pixsell, Ivana Ivanović
18.12.2015.
14:49
Pixsell, Ivana Ivanović
VOYO logo

Podsjetimo, riječ je o navodnoj komunikaciji putem Facebooka u kojoj se dvoje liječnika splitskog KBC-a dogovara o uzimanju i podjeli mita od pacijenata.

"Ne treba biti inspektor da se shvati kako je ovo namještaljka i to najgore vrste koja je napravljena u mojoj bolnici. Sumnjam na tri osobe, jedna je to sigurno napravila", izjavio je Tomasović za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što će napraviti odgovorio je : "Što mogu napraviti. To je kao da na Rivi baciš jastuk pun perja i tko će to pokupiti - tužit ću sve".

Anonimna prijava o sukobu interesa i korupciji

Splitsku zdravstvenu ustanovu ne potresa samo afera vezana uz navodnu Facebook prepisku dvoje liječnika koji su se, prema tvrdnjama pojedinih medija, putem Facebooka dogovarali o uzimanju mita od pacijenata. Ministarstvo zdravlja poslalo je u KBC Split inspekciju radi provjere navoda o pogodovanju i sukobu interesa u nabavi iz anonimnog dopisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" KBC Split je jedna od državnih bolnica u koju se puno uzdamo kada je u pitanju izliječenje pacijenata, skraćene su i liste čekanja, a kada je riječ o posljednjim događanjima, zdravstvena inspekcija u KBC-u Spliti odrađuje svoj posao. Oni su autonomni od ureda ministra zdavlja i javnost će o njezinom nalazu biti obavještena," kazao ministar zdravlja Siniša Varga.

Specifično političko razdoblje

Na inzistiranje novinara o njegovom osobnom stavu o događanjima u KBC-u Split, Varga je ocjenio kako se nalazimo u "specifičnom političkom razdoblju" u Republici Hrvatskoj i rekao da ne bi htio ni u koga uperiti prst. "Činjenica je da je sada osjetljiv trenutak da se ovakve stvari dešavaju u državnim bolnicama. Apeliram na sve da se držimo hladne glave i da nam u fokusu budu pacijenti i njihovi interesi", poručio je Varga, koji je u Vukovaru bio nazočan konferenciji o nacionalnim preventivnim programima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DR. TOMASOVIĆ: /

Protiv mene je konstruiran medijski pamflet kao u komunistička vremena

Image
DR. TOMASOVIĆ: /

Protiv mene je konstruiran medijski pamflet kao u komunistička vremena

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo