RADIMIROV KAOS / Građani dijele fotke Čačićeve ruševne kuće u Dubrovniku: Obje nekretnine u lošem stanju, a ništa se ne poduzima

Image
Foto: Pixsell

Nakon što se u u svibnju urušila Čačićeva kuća u Zlatarskoj ulici, isto se sada događa i s kućom u Ulici na Andriji u Dubrovniku

4.1.2022.
14:42
Pixsell
VOYO logo

Građani Dubrovnika proteklih dana na društvenim mrežama dijele fotografije kuće, odnosno ruševine u vlasništvu predsjednika Narodne stranke - Reformisti i bivšeg župana Varaždinske županije, Radimira Čačića. Kuća se nalazi unutar povijesne jezgre Dubrovnika, u Ulici na Andriji.

Žitelji komentiraju da na ulicu pada crijep te komadi fasade, ali da "izgleda da nitko ne smije ništa poduzeti". Dodaju da gradske vlasti znaju za taj problem te da ondje "već 11 godina dolaze sve inspekcije", ali da "ne smiju ništa poduzimati" jer će "izgubiti posao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cigle i staklo na cesti

Čačić je za Jutarnji u veljači prošle godine rekao da je zajedno sa suprugom kupio spornu kuću prije 25 godina kako bi je uredio za ljetovanje. No, to nije napravio, iako je priznao kako je riječ o derutnoj kući bez struje i vode u kojoj je nemoguće boraviti. Potvrdio je i da ju ne planira prodati, već pokušati ponovno urediti.

Slična se situacija dogodila i s njegovom kućom u Zlatarskoj ulici. Dubrovački vjesnik je u svibnju prošle godine pisao o tome da se ta kuća urušila te da na ulicu padaju cigle i staklo. Nekoliko dana poslije HRT je izvijestio da nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JE LI TO RUŠEVINA ILI MOŽDA ZLATNA KOKA? /

Stručnjaci otkrili koliko zapravo vrijedi Čačićeva kuća ispod dubrovačkih zidina

Image
JE LI TO RUŠEVINA ILI MOŽDA ZLATNA KOKA? /

Stručnjaci otkrili koliko zapravo vrijedi Čačićeva kuća ispod dubrovačkih zidina

"Jednostavno se počelo urušavati odozgo, svi podovi redom. To je bilo kao potres. Tu smo se izmakli i onda je kroz prozore izašla prašina i ova stakla", posvjedočio je tada susjed Nikša Vierda.

Još jedno gradilište

Glasnogovornica Grada Dubrovnika, Marijana Aksić Vitković, tada je poručila da Čačić ima 30 dana za otklanjanje opasnosti i osiguravanje lokacije. Ako to ne učini, Grad će to napraviti o njegovu trošku. Sam Čačić je priznao da se urušio dio terase te da je oštećen zid. Dodao je da je angažirao izvođača radova na postavljanju skela i osiguravanju tog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se i ispričao te istaknuo da kreće s obnovom nakon rješavanja 24 godine dugog imovinsko-pravnog spora. Ustvrdio je da bi obnova objekta trebala krenuti za dva mjeseca, ali očito je da će Čačić imati još jedno gradilište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo