INCIDENT KOD PLAŠKOG / Deseci migranata upali u vlak za Zagreb: Galamili su i ponašali se agresivno, izbacili ih kondukter, strojovođa i putnici

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Migranti koji su ušli u vlak galamili su i ponašali se agresivno, ali nisu napali putnike, nije bilo fizičkog sukoba niti je itko ozlijeđen

10.9.2023.
23:16
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju ujutro društvenim mrežama proširila se informacija da je stotinjak migranata zaustavilo vlak na liniji Split-Zagreb, na otvorenoj pruzi kod Plaškog, te da su pokušali iz njega izbaciti putnike. Hrvatske željeznice u nedjelju su opovrgnule tu informaciju, ali incident, doduše ne tog razmjera, ipak se dogodio.

Naime, kako piše Jutarnji list kojemu je to potvrđeno u HŽ Putničkom prijevozu, nekoliko desetaka migranata u subotu navečer izbačeno je iz putničkog vlaka na željezničkoj stanici Plaški zbog agresivnog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BROJEVI BEZ PRESEDANA' /

Božinović: 'Tijekom protekle noći je oko 600 ilegalnih migranata spriječeno da uđu na teritorij Hrvatske'

Image
'BROJEVI BEZ PRESEDANA' /

Božinović: 'Tijekom protekle noći je oko 600 ilegalnih migranata spriječeno da uđu na teritorij Hrvatske'

Kad je vlak stao, počeo juriš stotinjak migranata

Strojovođa, kondukter i putnici zajedničkim su snagama izbacili migrante koji su trčali za vlakom, vikali i ponašali se agresivno. Prema dostupnim informacijama, putnički nagibni vlak iz Splita prema Zagrebu sa 70 putnika u stanicu Plaški stigao je u 18.55 sati.

Nakon što su otvorena vrata vlaka, prema njemu je trčeći krenula grupa od stotinjak okupljenih migranata. Oni su, kako doznaje Jutarnji list, pokušali na više vrata ući u vlak. Nekoliko desetaka ih je ušlo te su vičući trčali kroz vlak i agresivno se ponašali. Kondukter, strojovođa i putnici su ih nakon desetak minuta uspjeli istjerati iz vlaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HŽ: Često putuju, ali do sada nije bilo incidenata

Doznaje se da migranti nisu napali putnike, nije bilo nikakvog fizičkog okršaja niti je itko ozlijeđen. Ne zna se jesu li imali kupljene vozne karte. Blagajna na stanici u Plaškom ne radi pa su ih mogli jedino kupiti online ili kod konduktera u vlaku.

U HŽ Putničkom prijevozu ističu da su migranti njihovi redoviti putnici i da do sada nisu imali nikakvih incidenata. A o svemu je obaviještena nadležna policijska uprava koja se do sada nije oglasila o ovom incidentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije došlo do fizičkog napada, ovo se može smatrati najozbiljnijim dosadašnjim incidentom u kojem su sudjelovali migranti, piše Jutarnji list.

POGLEDAJTE VIDEO: U Krnjaku će biti 'hot-spot' za migrante. Stanovnici kraja govore: 'Svaki dan su tu, pitaju za taksi, voodu...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo