divno prijateljstvo / Neki vode pse, a oni vepra na ljetovanje: obitelj iz Budrovca spasila neobičnog ljubimca od sigurne smrti

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

'Inače sam lovac, a činjenica da mi je vepar kućni ljubimac pokazuje da nam trofeji nisu jedini cilj'

9.2.2017.
9:59
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Miljenik obitelji Zdelar iz Budrovca nije pas već vepar Giko. Kako su zavoljeli ovog neobičnog ljubimca, ispričao je Srećko Zderal za Jutarnji.

"Gika sam našao u šumi prije dvije godine. Bio je star oko dva tjedna i da ga nisam udomio, sigurno bi uginuo. Prva četiri mjeseca hranio sam ga vitaminima i mlijekom te mu tako spasio život."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trebalo da se zaljube u Giku, a kada je vepar imao svega tri mjeseca, odveli su ga na more u Rogoznicu. Ondje je, kako pričaju, bio glavna atrakcija.

"Giku sam poput oca, predvodnika krda i stalno me prati. Tako je bilo i na moru pa kad sam bio u vodi, dolazio je do mene. Kad smo šetali obalom i gradom, nije bilo turista koji se nije zaustavio i izrazio želju da ga pomazi. Neki vode pse i mačke na more, a mi veprića", pričao je Srećko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je odrastao, ne mogu ga više voditi na obiteljska putovanja, ali i dalje zajedno šeću po Budrovcu.

"Giko nas sve odlično sluša i nikad se nije dogodilo da bi bilo koga napao. Bez problema mu mogu davati jesti iz ruke. Ispočetka je prvo htio samo marelice i trešnje, a kako je odrastao, kukuruz mu je postao glavna hrana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giko najviše voli igrati igru skrivača sa svojim gazdom, a ako ga ne može naći, uhvati ga panika pa mu od veselja trči u zagrljaj.

"Uvjerio sam se da su veprovi inteligentne životinje i nikad neće napadati ako se ne osjećaju ugroženo. Inače sam lovac, a činjenica da mi je vepar kućni ljubimac pokazuje da nam trofeji nisu jedini cilj", zaključio je Srećko za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo