NEKI UGOSTITELJI IPAK NEĆE ODMAH U PONEDJELJAK POČETI S RADOM: / 'Vjerojatno će se moći popiti kava barem na dva-tri mjesta...'

Image
Foto: Ilustracija: Marko Lukunić/PIXSELL

Predsjednik Ceha ugostitelja, Robert Kovačević je rekao kako će s radom početi samo oni kafići čiji vlasnici imaju stalno zaposleno osoblje i koji su zadovoljni s trenutnim mjerama

8.5.2020.
19:28
Ilustracija: Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Već sljedećeg ponedjeljka svoja će vrata smjeti otvoriti ugostiteljski objekti. Za početak će raditi samo oni koji imaju vanjske terase, jer je koronavirus, unatoč ograničenom kretanju, samoizolaciji, socijalnoj distanci i povoljnoj epidemiološkoj situaciji, još uvijek prisutan, zbog čega će biti propisane i posebne mjere. U Zadru će se, tako, otvoriti tek pokoji kafić.

"U ponedjeljak će otvoriti par lokala, koji imaju svoje stalne zaposlene, zadovoljni su s ovim mjerama koje trenutno postoje i krenut će to. U ponedjeljak će se vjerojatno moći popiti kava barem na dva-tri mjesta u gradu, a onda će se slijedom toga otvarati dalje", rekao je za HRTRobert Kovačević, predsjednik Ceha ugostitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAFIĆI I RESTORANI USKORO POČINJU S RADOM, KAKO ĆE TO FUNKCIONIRATI? /

Domaći ugostitelji zazivaju austrijski model

Image
KAFIĆI I RESTORANI USKORO POČINJU S RADOM, KAKO ĆE TO FUNKCIONIRATI? /

Domaći ugostitelji zazivaju austrijski model

Financijska računica

Odluci o otvaranju, osim epidemiološke računice, prethodi i ona financijska. Srećom, u ovoj krizi ima prostora i za pojedine olakšice koje će pozitivno utjecati na rad ugostitelja.

"Ljudi koji imaju poslovne prostore ili javne površine, to nisu zanemarivi iznosi, za sad ih ne plaćamo, što je stvarno mjera koja nam je pomogla i olakšala nam je i financijski ali i psihički, tako za dalje je prijedlog da se susrećemo s pročelnicima, s gradonačelnikom ako treba i na dnevnoj bazi, da pratimo situaciju", pojasnio je Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navikli na neizvjesnost

No, kako bilo, vlasnici kafića i restorana su se u svome poslu već navikli na neizvjesnost, koja je u jeku pandemije zahvatila čitavo društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ugostitelji su inače navikli ovako živjeti, sad treba i gradska uprava naučiti tako živjeti. Mi se cijeli život tako prilagođavano kiši, vremenu, događanjima, financijama, terorizmu, krizama... To je sastavni dio našeg posla i našeg života", zaključio je predsjednik Ceha ugostitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo